Miten Puhdistaa Pesukone

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #369

  +

  Miten puhdistaa pesukone?

  Pesukoneen säännöllinen puhdistaminen on tärkeää sen toiminnan ja keston kannalta. Pesuaineiden ja likaantumisen johdosta pesukoneen rumpu ja putkisto voivat kerätä epämiellyttäviä hajuja ja bakteereja. Tässä artikkelissa kerromme, miten pesukone voidaan puhdistaa helposti ja tehokkaasti kotioloissa.

  Puhdistusaineet

  Monet pesukoneen puhdistustuotteet sisältävät voimakkaita kemikaaleja, jotka voivat olla haitallisia terveydelle ja ympäristölle. Siksi on suositeltavaa käyttää luonnollisia vaihtoehtoja, kuten ruokasoodaa ja etikkaa. Soda ja etikka ovat ympäristöystävällisiä ja samalla tehokkaita pesukoneen puhdistamiseksi. Ne eivät korrodoi pesukoneen osia ja ovat turvallisia käyttää.

  Pesurummun puhdistus

  1. Aloita puhdistamalla pesurumpu. Mittaa 1/4 kupillista ruokasoodaa ja kaada se pesukoneen sisään. Voit myös lisätä muutamia tippoja eteeristä öljyä, jotta saat mukavan tuoksun.

  2. Aseta pesukone pyykinpesuohjelmalle pienellä lämpötilalla (noin 40 astetta) ja käynnistä ohjelma.

  3. Kun ohjelma on päättynyt, kaada kupillinen etikkaa pesukoneen sisään ja käynnistä pyykinpesuohjelma uudelleen.

  4. Kun pesukone on puhdistunut, pyyhi rummun pinta pois kostealla liinalla ja jätä pesukoneen luukku auki, jotta se kuivuu ja estää pahanhajuisen homeen kerääntymisen.

  Pesukoneen putkistojen puhdistus

  Joskus pesukoneen putkisto saattaa tukkeutua esimerkiksi pyykkietikassa olevien höyryjen johdosta. Tukkeutuneesta putkesta voi muodostua epämiellyttäviä hajuja, joten putken puhdistus on tärkeää.

  1. Poista pesukoneen etupaneelin alaosa. Tämä paljastaa pesukoneen pumpun, joka poistaa likaveden.

  2. Aseta astia lattialle, johon vesi virtaa pesukoneen poistoputkesta.

  3. Irrota letku pesukoneen pumpusta ja varmista, että vesi virtaa vapaasti.

  4. Poista mahdolliset tukokset letkusta.

  5. Asenna letku takaisin paikoilleen ja kiinnitä etupaneelin alaosa.

  Yhteenveto

  Säännöllinen pesukoneen puhdistus on tärkeää sen varmistamiseksi, että se toimii optimaalisesti. Muutamalla yksinkertaisella kotikonstilla, kuten ruokasoodalla ja etikalla, pesukoneen rummun ja putkien puhdistaminen on helppoa ja turvallista. Muista kuivata pesukoneen luukku ja olet valmis seuraavaan pesukertaan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.