Miten Puhdistaa Ilmalämpöpumppu

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #5769

  +
  Miten puhdistaa ilmalämpöpumppu?

  Ilmalämpöpumppu on erinomainen ratkaisu kotien sisäilman lämpötilan säätelyyn. Se toimii sekä jäähdyttimenä että lämmittimenä, mikä tekee siitä erittäin monipuolisen laitteen. Kuitenkin sen tehokkuus ja toiminta heikkenevät, jos sitä ei säännöllisesti puhdisteta. Tässä artikkelissa kerromme, miten ilmalämpöpumppu puhdistetaan oikein.

  Puhdistukseen tarvitaan seuraavat välineet:

  1. Pölynimuri
  2. Puhdistusliina
  3. Mäntysuopa
  4. 1 osa mäntysuopaa ja 5 osaa vettä sisältävä seos suihkepullossa
  5. Pölynsuodatin
  6. Sisäyksikön suodattimet

  Ennen puhdistuksen aloittamista on tärkeää varmistaa, että ilmalämpöpumpun virta on katkaistu. Puhdistukseen voidaan käyttää vain puhtaita välineitä, sillä esimerkiksi likaisella puhdistusliinalla pintaan hierominen saa aikaan naarmuja ja niitä on varsin hankalaa poistaa.

  1. Puhdistetaan ilmalämpöpumpun kansi. Korostetakan erityisesti moottoria ympäröivä alue. Moottorin ympärillä on yleensä paljon pölyä ja likaa, joten se on tärkeä osa puhdistaa huolellisesti.

  2. Puhdistetaan ilmalämpöpumpun pölysuodatin tai esisuodatin. Nämä suodattimet vaikuttavat ilman virtaukseen ja suorituskykyyn. Puhdistus toteutetaan pölynimurilla, joka käännetään ulospäin suodattimen päälle. Pölyt imetään pois.

  3. Sisäyksikön suodattimet. Puhdistetaan sisäyksikön imujärjestelmän suodatin. Sisäyksikön grillipesu on yleensä irroitettava, jotta suodatin voidaan puhdistaa. Suodatin pestään esimerkiksi mäntysuovan ja veden seoksella. Sen jälkeen se kuivataan huolellisesti ja laitetaan takaisin paikoilleen.

  4. Sisäyksikön putkisto ja kondenssivesien poistojärjestelmä. Sisäyksikön ilmanpuhdistus on ensisijaisesti putkiston ja nesteenpoistojärjestelmän puhdistusta. Näihin osiin kertyy usein likaa ja bakteereja, jotka heikentävät ilmalämpöpumpun suorituskykyä. Moniin sisäyksiköihin voi kiinnittää yhden suoraan imuputkeen liitettävän kuivaimen, joka poistaa kosteutta ja bakteereita.

  Ilmalämpöpumpun oikea puhdistus vaikuttaa laitteen toimivuuteen ja tehokkuuteen. Huolellinen puhdistaminen varmistaa, että ilmalämpöpumppu toimii normaalisti ja kuluttaa minimaalisesti energiaa. Puhdistuksen suorittamiseen tarvitaan vain muutamia perusvälineitä, joten se on helppo toteuttaa omatoimisesti. Ilmalämpöpumpun puhdistus kannattaa suorittaa ainakin kaksi kertaa vuodessa, jotta se toimii optimaalisesti.

  Yhteenveto

  Ilmalämpöpumpun puhdistuksen suorittaminen on tärkeää sen suorituskyvyn ja tehokkuuden kannalta. Se vaikuttaa ilman virtaukseen ja suodatukseen. Puhdistukseen tarvitaan muutamia perusvälineitä, jotka on syytä käyttää huolellisesti ja varovasti. Puhdistus on helppo toteuttaa omatoimisesti ja sen suositellaan suoritettavaksi ainakin kaksi kertaa vuodessa. Huolellisesti suoritettu puhdistus pitää laitteen toiminnan normaalina ja kulutuksen minimissä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.