Miten Psykologille

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #5933

  +
  Miten psykologille: Miksi ja miten hakeutua psykoterapiaan?

  Moni suomalainen kohtaa elämänsä aikana erilaisia haasteita ja vaikeuksia, joiden kanssa ei ole helppo selvitä yksin. Tällaisia haasteita voivat olla esimerkiksi mielenterveysongelmat, kuten masennus tai ahdistus, tai elämäntilanteeseen liittyvät kriisit, kuten ero tai työttömyys. Psykologin vastaanotolle hakeutuminen voi olla yksi keino saada apua ja tukea näihin haasteisiin.

  Miten psykologille kannattaa hakeutua?

  Psykologin vastaanotolle hakeutuminen voi tuntua vaikealta ja jopa pelottavalta monelle ihmiselle. On kuitenkin tärkeää muistaa, että psykoterapia on turvallinen, luottamuksellinen ja ammattitaitoinen hoitomuoto, joka voi auttaa merkittävästi erilaisissa elämäntilanteissa.

  Jos haluat hakeutua psykoterapiaan, voit aloittaa etsimällä sopivaa terapeuttia tai hoitoa tarjoavaa organisaatiota joko puhelinluettelosta, internetistä tai omalta terveysasemalta. Kannattaa olla yhteydessä useampaan eri tahoon ja vertailla eri palveluntarjoajien tietoja, jotta löytää itselleen sopivimman vaihtoehdon.

  Ennen kuin aloitat terapian, on tärkeää selvittää, mitä terapia pitää sisällään ja mitä odotuksia sinulla on terapialta. On tärkeää myös varmistaa, että löydät terapeutin, jonka kanssa tunnet olevasi turvallisissa ja luottamuksellisissa käsissä.

  Miten psykoterapia etenee?

  Psykoanalyysista, gestalt-terapiasta, kognitiivisesta terapiasta, ratkaisukeskeisestä terapiasta ja monet muut hoitomuodot ovat mahdolliset psykoterapiamuodot Suomessa. Psykoterapiaan hakeutuvan kannattaa selvittää, minkä tyyppistä terapiaa terapeuttinsa tarjoaa, ja miten se on luonteeltaan. Lisäksi on olemassa erilaista hiljaista ja puhuttua terapiaa, sekä voidaan toimia kasvotusten, puhelimessa tai esimerkiksi videopalvelun kautta.

  Terapian aloittamisessa ensimmäisillä tapaamisilla tutustumisprosessi on tärkeä. On luontevaa, että terapiasuhteen luonteeseen ja keskustelumuotoon tutustutaan suunnitelmallisesti ja perehdytään henkilökohtaisen terapiaistuntojen aikataulutukseen ja käytäntöihin.

  Jokainen terapia on yksilöllinen ja vaatii henkilökohtaista aikaa ja huomiota terapeutilta. Terapia kestää yleensä useita kuukausia tai jopa vuosia, ja se suunnitellaan yhdessä terapeutin kanssa asiakkaan tarpeiden mukaan. On tärkeää muistaa, että terapiaan on olemassa mahdollisuus palata aina jos terapian jälkeen ilmenee uusia vaikeuksia ja kriisejä.

  Mitä hyötyä psykoterapiasta voi olla?

  Terapiaan hakeutumisen syynä voi olla monenlaisia haasteita tai kriisejä. Terapian avulla voidaan tavoitella erilaisia tavoitteita, kuten esimerkiksi mielialan kohottamista, ahdistuneisuuden vähentämistä, ihmissuhteiden parantamista tai oman itsen kehittämistä. Terapia voi auttaa kehittämään erilaisia taitoja ja resursseja, joiden avulla selvitään paremmin elämän haastavista tilanteista.

  On kuitenkin tärkeää muistaa, että terapia ei ole ihmelääke, eikä se ratkaise kaikkia elämän ongelmia. Terapiaan liittyy aina myös itse työ tehden uusien asioiden oppimisesta ja vaikeimmista asioistakin rohkeasti puhuen ja jakamalla ne terapeutin kanssa. Terapiaan vaikuttaa lisäksi yksilön halukkuus ja valmius ottaa vastaan apu ja rohkeus työskennellä itsensä kanssa kohti parempaa elämää.

  Yhteenveto

  Psykologin vastaanotolle hakeutuminen voi olla tärkeä askel, kun kohtaa elämänsä aikana erilaisia haasteita ja vaikeuksia. Terapeutin hakuprosessi ja sen aloittaminen voi tuntua aluksi haastavalta, mutta kannattaa muistaa, että tarjolla on kokeneita ammattilaisia, jotka ovat valmiita auttamaan juuri sinua. On tärkeää muistaa, että terapia on henkilökohtainen prosessi, jossa eteneminen tapahtuu yksilöllisesti tarpeen ja tavoitteiden mukaan. Terapia voi auttaa kehittämään uusia taitoja ja resursseja, joita voi hyödyntää elämän eri haasteissa ja kriiseissä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.