Miten Postittaa Paketti

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #3921

  +

  Miten Postittaa Paketti Suomessa

  Postittaminen on perusjuttu, joka vaatii jonkin verran huolellisuutta. Erityisesti ulkomaille postittaminen voi olla monelle vaikea juttu, mutta onneksi Suomessa postin toiminta on erittäin helppoa ja sujuvaa. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten postittaa paketti Suomessa.

  Valitse posti, johon haluat paketin postittaa

  Suomessa on useita erilaisia postikonttoreita, jotka tarjoavat erilaisia palveluja riippuen niiden sijainnista ja koosta. Yleisimmät postikonttorit ovat Posti, Matkahuolto ja R-kioski, mutta muitakin vaihtoehtoja on.

  Ennen postiin menoa on hyvä tarkistaa, mitä palveluita kyseinen posti tarjoaa. Joissakin postikonttoreissa on esimerkiksi mahdollista lähettää paketti vain suomen sisällä, kun taas toisissa myös ulkomaille. Lisäksi palveluiden hinnat voivat vaihdella postikonttorien välillä.

  Pakkaa paketti huolellisesti

  Ensimmäinen vaihe postittamisessa on pakata paketti huolellisesti. Paketin tulee olla hyvin suojattu, jotta sen sisältö ei vahingoitu kuljetuksen aikana. Mikäli paketti on suuria kokoja tai painoltaan raskas, kannattaa sen pakkauksessa käyttää vahvoja laatikoita tai kartonkia.

  Paketin ympärille kannattaa myös lisätä pehmustemateriaalia, kuten muovipullojen roskapusseja tai sanomalehteä, jotta paketti ei pääse liikkumaan sisällä. Näin vähennät mahdollisuutta paketin sisällön vaurioitumiselle.

  Täytä postituslomake huolellisesti

  Postituskonttorista saa postituslomakkeen, joka tulee täyttää huolellisesti. Lomakkeeseen tulee merkitä vastaanottajan osoite- ja yhteystiedot huolellisesti, jotta paketti löytää varmasti perille.

  Lomakkeessa tulee myös olla ilmoitettuna paketin sisältö ja sen arvo. Mikäli paketin sisältö on epäselvä tai siitä puuttuu arvoilmoitus, voi se viivästyttää paketin toimitusta tai vahingoittaa paketin sisältöä.

  Maksaminen

  Posti veloittaa useimmissa tapauksissa paketin toimituksen kulut vastaanottajalta, ellei toisin sovita lähettäjän ja vastaanottajan kesken. Myös paketin paino ja koko vaikuttavat toimituksen hintaan. Posti antaa ennen maksamista tarkan arvion postituskustannuksista.

  Useimmissa postikonttoreissa maksuvälineinä käyvät käteinen ja suomalaiset pankkikortit. Paketin lähettäjä voi maksaa kulut itse tai sopia vastaanottajan kanssa, että kulut veloitetaan vastaanottajalta.

  Seuranta

  Posti tarjoaa mahdollisuuden seurata paketin kulkua sen lähettämisestä aina sen lopulliseen vastaanottajaan saakka. Seurantanumero antaa tarvittaessa tietoa, onko paketti jo lähtenyt liikkeelle ja missä sen sijainti on.

  Jos paketin lähettäminen on tärkeä juttu, kannattaa seurantapalvelua ehdottomasti käyttää. Näin tiedät tarkalleen, missä pakettisi kulkee ja koska se saapuu perille.

  Yhteenveto

  Tämä artikkeli kävi läpi, miten postittaa paketti Suomessa. Muutamia tärkeitä asioita postittamisessa ovat valita oikea postikonttori, huolellinen pakkaaminen, yksityiskohtien syöttäminen postituslomakkeeseen ja maksaminen. Muista myös seurata paketin kulkua sen lähettämisestä siihen asti, kun se saapuu vastaanottajalle. Seurantapalvelun käyttö varmistaa, että paketti toimitetaan perille ja saapuu määränpäähän ajallaan.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.