Miten Poltettu Tiili Valmistetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #1764

  +

  Miten poltettu tiili valmistetaan?

  Johdanto

  Poltettu tiili on yksi vanhimmista rakennusmateriaaleista maailmassa. Sen valmistus on kestänyt vuosituhansia, ja se on edelleen suosittu rakennusmateriaali kaikkialla maailmassa. Tässä artikkelissa kerromme, miten poltettu tiili valmistetaan Suomessa.

  Tiilien valmistusprosessi

  Tiilien valmistus alkaa savesta, joka louhitaan maan alta. Savi on tärkeä osa tiilien valmistusta, sillä se sisältää kemiallisia ainesosia, jotka auttavat tiilen kovettumista polton aikana. Savi puhdistetaan ja kuivataan, jotta siitä saadaan sopiva massa tiilien valmistamiseen.

  Seuraavaksi savi sekoitetaan veden kanssa, ja siitä tehdään massa, josta muotoillaan tiiliä. Tiilimassa puristetaan tiilimuottiin, jolloin siitä tulee tietyn muotoinen. Muotit voivat olla eri kokoisia, joten niillä voidaan tuottaa erikokoisia tiiliä.

  Kun tiilet on muotoiltu, ne jätetään kuivumaan. Tämä prosessi kestää yleensä muutaman päivän, ja sen aikana tiilet kutistuvat hieman. Kuivuneet tiilet ovat valmiita poltettavaksi.

  Tiilien polttaminen

  Valmiit tiilet asetetaan uuniin, joka on suunniteltu erityisesti tiilien polttamiseen. Uunissa tiilet kuumennetaan noin 1000 asteen lämpötilaan, jolloin ne kovettuvat ja saavat kauniin punaisen värin. Polttamisen aikana työskentelevät pitävät huolen siitä, että tiilet kääntyvät tasaisesti joka puolelta.

  Joskus tiilissä voi olla ilmakuplia, jotka johtuvat liian nopeasta kuivumisesta tai tiilimuotin tyhjästä kohdasta. Ilmakuplia voidaan poistaa polttamisen aikana, kun tiiliä pidetään riittävän kauan korkeassa lämpötilassa.

  Tiilien viimeistely

  Kun tiilien polttaminen on valmis, ne poistetaan uunista ja annetaan jäähtyä. Jäähdyttelyn jälkeen ne ovat valmiita käytettäväksi. Tiilien pinta voi olla karhea tai sileä, riippuen siitä, millaisen viimeistelyn ne saavat. Karkea pinta sopii paremmin käytettäväksi ulkona, kun taas sileä pinta sopii sisätiloihin.

  Tiilien viimeistelyyn käytetään eri menetelmiä, kuten hiekkapuhallusta, leimausta, kaavinäppäimistöä tai käsityöläisiä tiilen kiertoon. Näillä menetelmillä voidaan luoda erilaisia kuvioita ja tekstuureita, jotka tekevät tiilistä kauniin ja yksilöllisen. Jokainen valmistusvaihe vaikuttaa siihen, minkä tyyppisiä tiiliä valmistajat lopulta tekevät.

  Yhteenveto

  Poltettu tiili on kestävä ja kaunis rakennusmateriaali, joka on ollut käytössä jo vuosituhansia. Tiilen valmistus alkaa savesta, josta tehdään massa, joka muotoillaan tiiliksi. Tiilet kuivataan, poltetaan uunissa ja viimeistellään eri menetelmin. Suomessa useat yritykset valmistavat poltettuja tiiliä, jotka ovat korkealaatuisia ja kestäviä käytössä. Jos etsit kauniita ja kestäviä rakennusmateriaaleja, poltetut tiilet ovat ehdottomasti harkitsemisen arvoisia.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.