Miten Poistaa Nestettä Elimistöstä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #5255

  +
  Miten poistaa nestettä elimistöstä?

  Neste sekoittuu osaksi kehon kudoksia ja on tärkeä osa terveellistä kehoa. Liiallinen nesteen kertyminen elimistöön kuitenkin aiheuttaa turvotusta ja epämiellyttävää oloa. Tässä artikkelissa käsitellään keinoja, joilla voit poistaa ylimääräistä nestettä kehostasi ja tunnet olosi kevyemmäksi.

  1. Juo runsaasti vettä

  Yksi parhaista tavoista poistaa ylimääräistä nestettä kehostasi on juoda runsaasti vettä. Vedenjuonti auttaa lisäämään virtsaneritystä, joka auttaa poistamaan ylimääräistä nestettä kehostasi. Lisäksi veden juominen myös auttaa ehkäisemään nestehukkaa, joka voisi pahentaa oloasi.

  2. Syö vähäsuolaista ruokaa

  Liiallinen suolan saanti voi aiheuttaa nesteen kertymistä kehoon. Syö siis vähemmän suolaa sisältävää ruokaa ja käytä mausteita suolan sijaan. Vähemmän suolaa sisältävän ruokavalion noudattaminen voi auttaa vähentämään turvotusta ja ylimääräisen nesteen kertymistä.

  3. Syö diureettisia ruokia

  Diureettiset ruoat auttavat lisäämään virtsaneritystä ja siten poistamaan ylimääräistä nestettä kehostasi. Esimerkiksi selleri, vesimeloni, kurkku, parsakaali ja sitrushedelmät ovat hyviä diureettisia ruokia.

  4. Liiku säännöllisesti

  Liikunnan harrastaminen auttaa laskemaan verenpainetta ja parantaa verenkiertoa, mikä puolestaan auttaa poistamaan ylimääräistä nestettä kehostasi. Älä siis jää paikalleen liian pitkäksi aikaa, vaan pidä kehosi aktiivisena ja liikkeessä.

  5. Vältä alkoholia ja kofeiinia

  Alkoholi ja kofeiini aiheuttavat veden poistumista kehosta, mikä voi johtaa nestehukkaan. Tämä voi pahentaa turvotusta ja ylimääräisen nesteen kertymistä elimistöön. Jos haluat välttää ylimääräisen nesteen kertymistä, vältä alkoholia ja kofeiinia.

  6. Käytä puristussukkia

  Jos turvotus on kovin pahaa esimerkiksi raskauden tai pitkäaikaisen seisomisen tai istumisen vuoksi, voit käyttää puristussukkia. Puristussukat auttavat parantamaan verenkiertoa ja vähentämään turvotusta.

  7. Lisää magnesiumin saantia

  Magnesium auttaa ylläpitämään kehon nestetasapainoa ja säätelee elektrolyyttitasapainoa. Monet elintarvikkeet, kuten pähkinät, siemenet, tumma suklaa, pavut ja lehtivihannekset, sisältävät magnesiumia. Jos et saa riittävästi magnesiumia ruoasta, voit harkita magnesiumlisän käyttöä.

  Johtopäätös

  Nesteen kertyminen elimistöön voi olla epämiellyttävää ja aiheuttaa turvotusta. Seuraavien vinkkien avulla voit poistaa ylimääräistä nestettä kehostasi, jolloin tunnet olosi kevyemmäksi ja terveellisemmäksi: juo runsaasti vettä, syö vähäsuolaista ruokaa, syö diureettisia ruokia, liiku säännöllisesti, vältä alkoholia ja kofeiinia, käytä puristussukkia ja lisää magnesiumin saantia. Muista kuitenkin, että liiallinen nesteen poistaminen elimistöstä voi olla haitallista terveydelle, joten muista noudattaa kohtuullisuutta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.