Miten Poistaa Haju Kengistä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #5177

  +

  Miten poistaa haju kengistä?

  Kenkien haju on tuskallinen ongelma, joka vaikuttaa moniin ihmisiin ympäri maailmaa. Usein hajun syy on joko bakteerien kasvu tai hien kertymä kenkiin, mikä tekee kengistä epämiellyttäviä käytettäviä.

  Suomessa, jossa ilmasto on lämmin ja kostea kesällä, kenkien haju on todellinen huolenaihe monille ihmisille. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit poistaa hajut kengistä.

  Puhdista kengät huolellisesti

  Ensin on tärkeää huolehtia siitä, että kengät ovat puhtaat. Käytä harjaa ja kosteaa liinaa poistamaan lika ja pöly kengistä. Varmista, että puhdistat kengät kaikilta sivuilta, myös sisäpuolelta ja pohjasta.

  Käytä hajunpoistaja

  Seuraava vaihe on käyttää hajunpoistajaa. Voit käyttää kaupallisesti saatavilla olevia spray-tuotteita tai tee oma hajunpoistaja kotitekoisista ainesosista. Kotitekoisen hajunpoistajan tekeminen on helppoa. Voit esimerkiksi käyttää leivinjauhetta tai soodaa, joka on hyvä absorboimaan hajuja.

  Kaada hieman soodaa tai leivinjauhetta kengän sisään ja ravista kevyesti. Anna jauheen istua kengissä muutaman tunnin ennen kuin tyhjennät sen takaisin ulos.

  Käytä kengistä poistettavaa sisäpohjaa

  Kengistä poistettavat sisäpohjat ovat helppoja ja käteviä tapoja pitää kengät raikkaina. Näin voit poistaa sisäpohjan pesun aikana ja puhdistaa sen erikseen.

  Kuivata kengät kunnolla

  Kosteutta ei tule aliarvioida kenkien hajun kanssa kamppaillessa. Jos kengät ovat kosteat, kosteus aiheuttaa pahemman hajun. Anna kenkien kuivua kunnolla ennen käyttöä. Älä koskaan laita kosteita kenkiä kaappiin, sillä se vain pahentaa hajua.

  Vaihda kenkiä useammin

  Jos käytät samoja kenkiä päivittäin, on todennäköistä, että haju kehittyy. Siksi on suositeltavaa vaihtaa kenkiä useammin. Jos käytät samoja kenkiä töissä ja vapaa-ajalla, sinun kannattaa hankkia eri kenkiä työhön ja vapaa-aikaan, jotta kenkiä ei käytetä päivittäin.

  Yhteenveto

  Kenkien haju on yleinen ongelma, mutta kaikkiin ongelmiin on ratkaisu. Puhdistamalla kengät huolellisesti, käyttämällä hajunpoistajia, kuivaamalla kengät kunnolla, käyttämällä sisäpohjia ja vaihtamalla kenkiä useammin voit helposti poistaa hajut kengistä. Muista myös antaa kengille riittävästi ilmanvaihtoa ja varmista, että käytät aina puhtaita sukkia, jotta hajujen kehittyminen minimoituu.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.