Miten Pihka Lähtee

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #939

  +

  Miten Pihka Lähtee?

  Mikä on Pihka?

  Pihka on viskoosinen, tahmea ja paksu aine, joka erittyy puun rungosta ja oksista. Se on puun elinvoimaisuuden indikaattori, joka suojaa puita sieniltä, bakteereilta, hyönteisiltä ja muilta ulkoisilta vaikutuksilta. Pihka löytyy usein mänty- ja lehtipuiden pinnoilta, ja se voi olla erittäin sitkeä ja vaikea poistaa.

  Kuinka Pihka Lähtee?

  Tässä on joitakin käyttökelpoisia tapoja, joilla voit poistaa Pihkaa vaatteista, iholtasi ja hiuksistasi.

  Vaatekappaleet

  1. Pakasta vaatekappale. Aseta vaatekappale pakastimeen noin tunniksi. Kylmä tekee Pihkan tahmeaksi ja kuivaksi, jolloin se irtoaa helpommin.
  2. Hiero Pihkan poistoon tarkoitettua liuotinta kankaaseen varovasti. Varmista, että liuotin ei vahingoita vaatteen materiaalia.
  3. Käytä terävää esinettä, kuten hammastikkua tai veistä, poistaaksesi kuivuneen Pihkan vaatteen pinnalta. Tee tämä varovasti, jotta et vahingoita kankaan pintaa.
  4. Huuhtele vaatekappale kylmällä vedellä ja pese sitten normaalisti pesukoneessa. Vältä käyttämästä kuumaa vettä, sillä se kiinnittää Pihkan vaatekappaleeseen pysyvästi.

  Iho

  1. Käytä öljyä. Levitä esimerkiksi oliiviöljyä, auringonkukkaöljyä tai kasviöljyä Pihkan päälle. Hiero kevyesti, kunnes Pihka irtoaa.
  2. Poista Pihka kylmällä vedellä. Huuhtele ihoa kylmällä vedellä, jotta Pihka kovettuu ja irtoaa helpommin.
  3. Käytä Pihkan poistoaineita. Apteekista saatavia Pihkan poistoaineita voi käyttää ihon puhdistamiseen.

  Hiukset

  1. Käytä etikkaa. Laita etikkaa, mieluiten omenaviinietikkaa, hiuksiisi ja hiero kevyesti. Pihka irtoaa hiuksista helpommin etikan avulla.
  2. Levitä öljyä. Myös hiuksiin voidaan levittää esimerkiksi oliiviöljyä, joka irrottaa Pihkan hyvin.
  3. Käytä hiusharjaa. Harjaa hiuksiasi kevyesti Pihkan poistamiseksi.

  Johtopäätös

  Pihkan poistaminen voi olla haastavaa, mutta onneksi on olemassa monia tapoja saada se irti. Katso, mikä menetelmä toimii parhaiten erityisesti sinun pihkaläikkäsi kohdalla. Muista olla varovainen kaikissa menetelmissä, jotta et vahingoita vaatteita, ihoa tai hiuksia.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.