Miten Pestä Hiukset Oikein

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #706

  +

  Miten pestä hiukset oikein

  Hyvä hygieniakäytäntö on pestä hiukset säännöllisesti, mutta tiedätkö miten pestä hiukset oikein? Tässä artikkelissa kerromme, kuinka pestä hiukset niin, että ne pysyvät terveinä ja hyväkuntoisina.

  1. Valitse oikea shampootyyppi

  Ensimmäinen askel on valita oikea shampootyyppi hiustyypillesi. Jos sinulla on esimerkiksi kuivat hiukset, valitse kosteuttava shampoo. Jos hiuksesi ovat värjätyt, valitse sävyttävä shampoo. Hiusten pesussa ei ole yhtä oikeaa tai väärää shampootyyppiä, vaan se riippuu yksilöllisistä hiusten tarpeista.

  2. Kastele hiukset kunnolla

  Ennen shampoon levittämistä hiuksiin, kastele hiukset kunnolla. Tarkista, että hiukset ovat kosteat juurista latvoihin asti, jotta shampoo jakautuu tasaisesti hiuksiin.

  3. Annostele shampoo oikein

  Useimmat ihmiset käyttävät liikaa shampoota hiuksissaan. Yleinen sääntö on käyttää vain pienen pipetillisen verran shampoota riippuen hiusten pituudesta ja paksuudesta. Liikaa shampoota käyttäessä hiukset eivät puhdistu kunnolla ja jättävät jäämiä hiuksiin.

  4. Hiero shampoo huolellisesti päänahkaan

  Levitä shampoota päänahkaan ja hiero kevyesti pyörittelevin liikkein. Älä hankaa hiuksia voimakkaasti, koska se voi vahingoittaa hiuksia. Hieronta auttaa päänahkaa rentoutumaan ja lisää verenkiertoa, mikä pitää hiukset terveinä.

  5. Huuhtele hiukset huolellisesti

  Kun huuhdot hiukset, varmista että kaikki shampoo on poistettu hiuksista. Huuhtelu on yhtä tärkeä kuin shampoon levittäminen, joten varmista että huuhtelet hiukset huolella.

  6. Levitä hoitoaine

  Jos käytät hoitoainetta, levitä se hiuksiin ja keskity erityisesti latvoihin. Hoitoaine auttaa hiuksia pysymään terveinä ja kosteutettuina.

  7. Huuhtele hiukset viileällä vedellä

  Viileä vesi auttaa hiuksia säilyttämään kosteuden ja sulkee hiussuomut, mikä vähentää hiusten vaurioitumista. Huuhtele hiukset viileällä vedellä hoitoaineen levittämisen jälkeen.

  8. Kuivaa hiukset oikein

  Kun hiukset ovat puhtaat ja kosteat, kuivaa ne pyyhkeellä varovasti. Vältä hieromasta hiuksia pyyhkeellä, sillä se voi vahingoittaa hiuksia ja aiheuttaa liikaa kitkaa. Anna hiusten kuivua ilman fööniä, jos mahdollista.

  Yhteenveto

  Pestessäsi hiuksia, muista käyttää oikeanlaista shampootyyppiä. Annostele shampoota oikein ja hiero sitä kevyesti päänahkaan hieromalla. Huuhtele hiukset huolellisesti lämpimällä vedellä ja levitä hoitoainetta latvoihin. Huuhtele hiukset viileällä vedellä hoitoaineen jälkeen ja kuivaa hiukset varovasti pyyhkeellä ilman fööniä. Noudata näitä ohjeita, niin hiuksesi pysyvät terveinä ja hyväkuntoisina.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.