Miten Perustaa Podcast

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #1394

  +
  H2: Miten perustaa oma podcast?

  Podcastien suosio on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti ympäri maailmaa. Suomessa podcastien tekeminen ja kuunteleminen kiinnostaa yhä useampia ihmisiä. Oletko sinäkin haaveillut oman podcastin aloittamisesta? Jos vastaus on kyllä, tässä artikkelissa käsitellään tärkeimmät vaiheet, joilla voit perustaa oman podcastisi.

  H2: 1. Suunnittele podcastisi sisältö

  Ensimmäinen askel on selvittää podcastisi aihe ja tavoitteet. Sinun kannattaa miettiä, mikä on sinulle tärkeää ja mistä haluat puhua. Podcastin aihe voi olla mitä tahansa, mutta tärkeää on, että se on sellainen, josta sinulla on intohimoa ja jota haluat jakaa kuuntelijoillesi.

  Voit myös miettiä, millainen podcast haluat tehdä. Haluatko keskustella vieraiden kanssa, kertoa tarinoita vai käsitellä ajankohtaisia aiheita? Podcastin tarkoitus ja konsepti auttavat sinua hahmottamaan, millainen jatkossa julkaisemasi sisältö on.

  H2: 2. Hanki tarvittava tekniikka

  Podcastin tekemiseen tarvitset tietokoneen tai älypuhelimen sekä mikrofonin. Mikrofoni on erittäin tärkeä, sillä äänen laatu vaikuttaa podcastin kuuntelukokemukseen. Mikrofonin ei kuitenkaan tarvitse olla ammattikäyttöön tarkoitettu, vaan riittää, että se on laadukas.

  Voit käyttää podcastin tekemiseen myös erilaisia ohjelmia, kuten Zencastria tai Audacitya. Näiden ohjelmien avulla voit esimerkiksi tallentaa ääntä, leikata ja editoida podcastisi jaksoja.

  H2: 3. Hanki tarvittavat julkaisukanavat

  Kun podcastisi sisältö ja tekniikka on valittu, on aika aloittaa julkaisu. Podcastin julkaisemiseen tarvitset kanavan, johon voit jakaa jaksojasi. Suosituimmat podcastien julkaisukanavat ovat Spotify, Apple Podcasts ja Soundcloud.

  Voit avata tilin haluamallasi julkaisukanavalla ilmaiseksi ja aloittaa podcastisi jakelun heti kun ensimmäinen jakso on valmis.

  H2: 4. Julkaise podcastisi

  Kun ensimmäinen jakso on valmis, voit jakaa sen valitsemassasi julkaisukanavassa. Muistathan antaa podcastillesi houkuttelevan nimen ja kuvauksen, joka houkuttelee kuuntelijoita.

  Podcastisi mainostaminen on tärkeää sen saamiseksi kuuntelijoiden tietoisuuteen. Voit käyttää sosiaalista mediaa, blogia tai muita keinoja, joilla tavoitat mahdollisimman suuren yleisön.

  H2: 5. Pysy jatkuvasti podcastin kehittämisessä

  Podcastin tekeminen on hauskaa ja antoisaa, mutta menestykseen vaaditaan jatkuvasti työtä. Kuuntelijamäärän kasvattaminen ja jaksojen parantaminen edellyttävät jatkuvaa kehittämistä ja uusien ideoiden löytämistä.

  Ole valmis kokeilemaan uusia asioita, kuten erilaisia haastattelutekniikoita tai äänieffektejä. Pysy rohkeana, sillä siten saat tehtyä podcastistasi lähes poikkeuksetta menestyksen.

  Nyt olet valmis perustamaan oman podcastin! Muista tärkeysjärjestys: ensin podcastin aiheen selvitys ja sisältö, sitten tarvittavan tekniikan ja julkaisukanavien hankkiminen, jaksojen mainostus ja jatkuvasti podcastin kehittäminen. Seuraa säännöllistä julkaisurytmiä, ole luova ja viihdy itsesi ja muut podcastin faneiksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.