Miten Perua Hammaslääkäriaika

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #1504

  +
  Miten perua hammaslääkäriaika?

  Joskus elämässä tulee vastaan tilanteita, joissa suunnitelmat muuttuvat viime hetkellä. Tämä pätee myös hammaslääkäriaikoihin – joskus ajan varaaminen tuntuu hyvältä ja tarpeelliselta, mutta tilanne voi muuttua ja varattu aika täytyy perua. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten perua hammaslääkäriaika Suomessa.

  Miksi hammaslääkäriaika kannattaa perua ajoissa?

  Hammaslääkäriajan peruminen saattaa tuntua ikävältä, mutta jos ajanvaraajalle ei ilmoiteta asiasta, voi peruuttamatta jättämisestä koitua seuraamuksia. Hammaslääkärillä voi olla pitkä hoitojono ja jos asiakas ei peruuta aikaa ajoissa, joudutaan muiden asiakkaiden hoitoa siirtämään. Tämä aiheuttaa ylimääräistä työtä hammaslääkärin vastaanotolle ja mahdollinen hoitolaskutus peruuttamattomista ajoista voi nostaa hoitokustannuksia.

  Miten hammaslääkäriaika perutaan?

  Hammaslääkäriaikojen peruminen tapahtuu yleensä puhelimitse. Suurimmassa osassa vastaanottotoimintoja on varattu aika, josta voi ilmoittaa, että haluaa peruuttaa ajan. Tämä toimii yleensä normaalin puhelinpalvelun kautta ja on nopein ja helpoin tapa ilmoittaa peruutuksesta.

  Jotkin vastaanotot tarjoavat mahdollisuuden ilmoittaa peruutuksesta myös sähköpostitse tai verkkosivujen kautta. Näissä tapauksissa kannattaa tarkistaa vastaanoton verkkosivuilta, onko peruutusmahdollisuus saatavilla.

  Missä ajassa hammaslääkäriaika kannattaa perua?

  Hammaslääkäriaika kannattaa perua mahdollisimman aikaisin, jotta hammaslääkärille jää tarpeeksi aikaa järjestää hoitojärjestelyt uusiksi. Suositeltua on ilmoittaa peruutuksesta vähintään vuorokautta ennen sovittua aikaa, jotta hammaslääkärin työn organisointi ja ajan varaaminen uudelle asiakkaalle onnistuu.

  Jos olet varannut ajan useita viikkoja tai jopa kuukausia etukäteen, on suositeltavaa ilmoittaa peruutuksesta viimeistään 48 tuntia ennen sovittua aikaa, jotta hammaslääkäri saa järjesteltyä uudelleen aikoja.

  Miten toimia, jos hammaslääkäriaikaa ei pysty perumaan ajoissa?

  Jos hammaslääkäriaikaa ei kertakaikkiaan pysty perumaan ajoissa, kannattaa ottaa välittömästi yhteyttä hammaslääkärin vastaanottoon ja kertoa tilanteesta. Jos peruutus ilmoitetaan seuraavana päivänä vasta meneillään olevan ajan jälkeen, kannattaa silti olla rehellinen ja kertoa totuus.

  Jos peruutusilmoitukseen ei saada vastausta hammaslääkärin vastaanotolta, voi olla tarpeen soittaa vielä uudelleen. Huomioi, että hyvillä perusteluilla hammaslääkärin vastaanotto saattaa antaa peruutuksen anteeksi ja välttyä peruuttamattomasta hoitolaskutuksesta.

  Yhteenveto:

  Hammaslääkäriaikojen peruminen on tapa, jolla hammaslääkärin vastaanotolle jätetään enemmän aikaa hoitojärjestelyille ja mahdollisesti tehdään päätös seuraavan asiakkaan hoidosta. Hammaslääkärin vastaanottopaikkoja on monenlaisia, mutta yleinen tapa peruuttaa aikoja on puhelimitse ja tämä on myös nopein keino. Suositeltavaa on ilmoittaa peruutuksesta vähintään vuorokautta ennen sovittua aikaa ja jos ajanvaraajan varauksessa on lääkärin nimi, ilmoitus tulee tehdä hänen kauttaan. Jos ajanvaraajan tilanne muuttuu äkillisesti ja hänen on pakko peruuttaa aika lyhyellä varoitusajalla, on rehellisyys ja yhteistyö hammaslääkärin vastaanoton kanssa paras tapa selvitä peruutuksesta ilman vastakkainasettelua.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.