Miten Pdf

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #3730

  +
  PDF- JA HTML-MUODOT: SELKEÄMPÄÄ TIETOJEN JAKAMISTA SUOMESSA

  PDF- ja HTML-muodot ovat käytännöllisiä tapoja jakaa tietoa verkkosivuilla. Näiden muotojen avulla voit lähettää, jakaa tai tallentaa asiakirjoja, joissa on säilytetty niiden asettelua, esitystä ja muotoilua. Vaikka monet ihmiset ovat tietoisia PDF-tiedostoista, vain harvat tietävät HTML-muotojen eduista. Tämä ongelma on nyt korjattu, sillä ihmisten tietoisuus HTML-tiedostoista on lisääntynyt. Lue lisää, jos haluat tietää, kuinka PDF- ja HTML-muodot voivat auttaa sinua jakamaan tietoa selkeämmin.

  PDF-tiedosto

  PDF-tiedosto on muoto, joka säilyttää asiakirjan asettelun, muotoilun ja tekstin fontit. Voit myös lisätä kuvia ja muita mediaelementtejä PDF-tiedostoon. PDF-tiedoston avaaminen onnistuu useimmilla tietokoneiden ja mobiililaitteiden käyttöjärjestelmillä, ja se näyttää samanlaiselta riippumatta siitä, mistä se avattiin. Tämä on hyödyllistä, kun haluat lähettää tai jakaa tietoa, joka on tallennettu tietokoneella tai pilvipalvelussa.

  PDF-tiedostojen käyttö on yleistynyt myös etäopetuksen trendien myötä. PDF-muotoinen materiaali on kätevä tallentaa ja jakaa oppilaille, kun opetus tapahtuu etäyhteyden kautta. Kouluille, opettajille ja opiskelijoille PDF-muotoiset oppimateriaalit ovat käytännöllinen tapa jakaa tietoa. Kaikki dokumentit, joita käytetään opetukseen, voivat olla PDF-muodossa.

  HTML-tiedosto

  HTML-tiedosto taas on tiedosto, joka koostuu web-sivun tekemiseen tarvittavasta koodista. HTML-tiedoston avulla voidaan lisätä kuvia, tekstejä, linkkejä ja muita elementtejä, jotka näkyvät verkkosivulla. Jos tietosi on HTML-muodossa, voit ladata sen verkkosivulle, ja se näkyy samalla tavalla kaikilla laitteilla. HTML-muotoisten asiakirjojen jakaminen on hyödyllistä, kun haluat että sivut julkaistaan suoraan internetiin.

  Yritys- ja organisaatioympäristössä tiedot ovat yleensä helposti saatavilla organisaation intranetistä, jonne pääsevät vain asiansa hoitaneet henkilöt. Mutta jos haluat jakaa tietoa organisaatiosi ulkopuolisille asiakkaille tai yhteistyökumppaneille, HTML-muotoinen asiakirja on käytännöllinen tapa saada tietosi julkaistua suoraan verkkosivuilla.

  PDF-tai HTML – kumpi on parempi?

  Sopivan tiedostomuodon valinta riippuu siitä, mihin tietoa käytetään ja kenelle sitä jaetaan. Yleisesti ottaen HTML-muotoiset tiedot ovat käytännöllisiä, kun haluat, että sivusi ovat interaktiivisia ja helppoja lukaista. PDF-tiedosto on suositeltavampi silloin, kun haluat lähettää tietoa, jota ei ole tarkoitus muokata, tai kun asettelulla on erityinen merkitys.

  Tässä artikkelissa kerroimme, kuinka PDF- ja HTML-muodot ovat käytännöllisiä tapoja jakaa tietoa. Vaikka PDF-tiedostot ovat hyvin tunnettuja, HTML-muotoisen tiedon käyttö on kasvussa. Kummankin tiedostomuodon käyttö on kätevää, kun haluat jakaa tietoa internetissä. On tärkeää tietää, että kumpikaan formaateista ei ole ”parempi” kuin toinen, vaan sopivan tiedostomuodon valinta riippuu käyttötarkoituksesta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.