Miten Parvorokko Tarttuu

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #4992

  +

  Miten Parvorokko Tarttuu?

  Parvorokko on virusinfektio, joka aiheuttaa ihottumaa ja muita oireita. Se leviää käyttäjän välityksellä, joka on tartunnan saanut henkilö, ja voi aiheuttaa taudin epidemioita erityisesti ympäristöissä, joissa ihmisten kanssa on läheinen kosketus, kuten kouluissa, päiväkodeissa ja työpaikoilla. Tässä artikkelissa käsittelemme, miten parvorokko tarttuu ja miten sitä voidaan ehkäistä.

  Miten parvorokko tarttuu?

  Parvorokko tarttuu pisaratartuntana, mikä tarkoittaa, että tauti leviää potilaan pisara-aerosolien tai eritteiden välityksellä. Tauti voi tarttua myös kosketuksen kautta esimerkiksi ojentavan henkilön käteen, joka on kosketuksessa tartunnan saaneen henkilön limakalvojen kanssa. Taudin inkubaatioaika voi kestää 4-14 päivää, mutta se voi tarttua jo ennen oireiden puhkeamista. Tartunnan aikana voi puhjeta ihon punoitusta, joka voi kestää jopa viikkoja.

  Miten parvorokkoa voidaan ehkäistä?

  Parvorokon leviämistä on mahdollista estää usein toistuvalla käsienpesulla, joka on tehokkain tapa estää pisaratartunnan leviämistä muille henkilöille. Käsien peseminen on tärkeää ennen ruokailuja, wc-käyntien jälkeen, sekä aina, kun altistuu ympäristöille, joissa on sairaita henkilöitä. Ihmisten kannattaa välttää koskettamasta nenää ja silmiä, kunnes he ovat pesseet käsiään. Sairaita henkilöitä tulee kehottaa pysymään kotona, jotta he eivät altista muita.

  Miten parvorokkoa hoidetaan?

  Parvorokkoa ei hoideta antibioottien avulla, sillä se on viruksen aiheuttama. Oireita, kuten kuumetta ja kipua, voidaan hoitaa särkylääkkeillä. Potilaan tulee levätä paljon ja juoda runsaasti nesteitä. Koska potilaan sylki ja eritteet ovat tartuttavia, hänet voidaan eristää toisista ihmisistä, kunnes tauti on parantunut.

  Johtopäätös

  Parvorokko on virusinfektio, joka leviää pisaratartuntana ympäristöissä, joissa ihmiset ovat läheisessä kosketuksessa. Tämän vuoksi henkilöiden tulee olla erittäin varovaisia, kun he ovat alttiita sairaille henkilöille. Parvorokon leviämistä on mahdollista ehkäistä toistuvalla käsienpesulla, ja sairaita henkilöitä tulee kehottaa pysymään kotona, jotta he eivät altista muita. Sairaita henkilöitä voidaan hoitaa potilaan oireiden lievittämiseksi. Mikäli henkilö epäilee parvorokkoa, hänen tulee ottaa yhteyttä terveysviranomaisiin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.