Miten Parkkikiekon Aika Asetetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #5770

  +

  Miten Parkkikiekon Aika Asetetaan

  Kun asioit autolla kaupungissa, on tärkeää tietää, miten parkkikiekon aika nollataan ja asetetaan uudelleen. Suomessa parkkikiekko on yleinen tapa osoittaa, milloin ajoneuvo on pysäytetty tielle. Tässä artikkelissa kerromme, miten parkkikiekon aika asetetaan Suomessa.

  Mikä on parkkikiekko?

  Parkkikiekko on muovista valmistettu pyöreä kiekko, joka osoittaa, mihin aikaan auto on pysäköity. Kiekossa on kaikki tärkeät kellonajat, jotka kattavat 24 tuntia 15 minuutin välein. Kun ajoneuvo pysähtyy, kiekko asetetaan näyttämään kellonaika, jolloin pysäköinti aloitettiin.

  Miten parkkikiekon aika asetetaan?

  Parkkikiekon aikaa voi asettaa joko ennen tai jälkeen pysäköintipaikalle saapumista. Jos aikaa asetetaan ennen pysäköintiä, kiekon osoittama aika on pysäköinnin alkuhetki. Jos aikaa asetetaan jo pysäköinnin aikana, kiekon osoittama aika on pysäköinnin jatkoaika.

  Kun parkkikiekko asetetaan, käytössä olevan ajan tulee olla viimeisin kokonainen tai puolituntinen. Esimerkiksi, jos pysäköinti aloitettiin klo 12.47, on käytettävä seuraavaa puolituntia, joka on kello 13.00.

  Parkkikiekon osoittamaa aikaa voidaan muuttaa aina yhtä tai useampaa puolituntia eteenpäin. Esimerkiksi, jos pysäköinti aloitettiin klo 13.00, voidaan kiekko asettaa osoittamaan seuraavaa kokonaista tai puolituntista aikaa, joka on klo 13.30.

  Mitä tulee muistaa parkkikiekon käytössä?

  Parkkikiekon käyttäminen on Suomessa pakollista yleisillä pysäköintialueilla ja kaduilla, joilla pysäköinti on sallittua. Kiekon käyttö on merkitty liikennemerkki 373:lla. Pysäköinnin sallitun maksimiajan saa osoittaa joko liikennemerkki tai paikallinen kaupunki- tai kuntajärjestys.

  Kun parkkikiekon aika asetetaan, sen tulee olla selvästi näkyvillä auton tuulilasissa tai muussa paikassa, joka on helposti havaittavissa ulkopuolelta. Kiekko on asetettava lähelle kuljettajan istuinta, jotta se on helppo nähdä.

  Parkkikiekolla osoitettua pysäköintiaikaa ei saa ylittää. Ylitys johtaa parkkisakon saamiseen. Pysäköintiä koskevat paikalliset säännöt tulee tarkistaa ennen paikan varauksen tekemistä.

  Johtopäätös

  Parkkikiekon käyttäminen Suomessa on helppoa, kun muistaa, miten sen aikaa asetetaan. Muistathan varmistaa, että parkkikiekko on helposti näkyvillä auton tuulilasissa tai muussa paikassa. Parkkikiekon käyttö on tärkeää noudattaa, jotta vältytään parkkisakoilta ja turhilta ongelmilta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.