Miten Parkkikiekko Toimii

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #3604

  +

  Miten parkkikiekko toimii

  Jos olet autoileva suomalainen, olet varmasti ennen tai myöhemmin törmännyt parkkikiekkoon. Tämä pieni, pyöreä laite on välttämätön väline kaikille, jotka haluavat pysäköidä autonsa julkiselle parkkipaikalle tai parkkitaloon. Mutta miten parkkikiekko toimii? Tässä artikkelissa käymme läpi kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää parkkikiekosta.

  Mikä on parkkikiekko

  Parkkikiekko on muovinen kiekko, joka on noin postikortin kokoinen. Se on yleensä sininen tai valkoinen, ja sen keskellä on kiinteä “neula”, jonka avulla kiekkoa voidaan asettaa tarkalle kellonajalle. Kiekon tarkoitus on osoittaa laillinen aika, jolloin olet pysäköinyt autosi.

  Miten parkkikiekkoa käytetään

  Parkkikiekkoa käytetään seuraavasti: Kun olet pysäköinyt auton julkiselle parkkipaikalle tai parkkitaloon, aseta parkkikiekko selkeästi näkyville autosi tuulilasin sisäpuolelle. Aseta neula osoittamaan aikaa, jolloin olet saapunut paikalle. Esimerkiksi, jos saavut parkkipaikalle 13:30, aseta neula osoittamaan 13:30 kelloa parkkikiekossa. Muista tarkistaa kiekon osoittama aika, jotta pysäköidessäsi se näkyy oikein.

  Jos pysäköinnin enimmäisaika on esimerkiksi 2 tuntia, parkkikiekon tulee osoittaa 2 tuntia saapumisesi jälkeen. Pysäköinnin kestoa laskettaessa käytetään kiekon osoittamaa aikaa, ei kellosta laskettua aikaa. Tämä tarkoittaa sitä, että pysäköintiaika lasketaan parkkikiekon osoittaman ajan mukaan, ei kellosta laskettuna. Muista tarkistaa säännöllisesti parkkikiekko pysäköinnin aikana. Kun olet valmis lähtemään, poista parkkikiekko auton tuulilasin sisäpuolelta.

  Parkkikiekon säännöt

  Parkkikiekon käytössä on tiettyjä sääntöjä, joita on noudatettava. Tärkein sääntö on, että parkkikiekkoa tulee käyttää aina, kun pysäköit autosi julkiselle parkkipaikalle tai parkkitaloon. Lisäksi parkkikiekon osoittaman ajan tulee olla oikea, eikä sitä saa siirtää myöhemmin, kun auto on jo pysäköity. Parkkikiekkoa tulee käyttää vain tietyllä parkkialueelle merkityssä pysäköintipaikassa. Parkkikiekosta voi olla myös kaksi tuntia poikkeavat paikalliset säädökset, jotka on tiedotettu pysäköintialueen läheisyydessä olevilla opasteilla.

  Jos parkkialueella on maksullinen pysäköinti, parkkikiekko ei korvaa pysäköintimaksua. Muista maksaa pysäköintimaksu automaatilla tai sovelluksella. Jos unohdat tai et käytä parkkikiekkoa, voit saada sakon tai pysäköintivirhemaksun. Pysäköintivirhemaksua koskevat säädökset voivat vaihdella eri kaupungeissa ja pysäköintipaikoissa.

  Johtopäätös

  Parkkikiekon käyttö on tärkeä tapa varmistaa, että auto pysäköidään laillisesti julkiselle parkkipaikalle tai parkkitaloon. Oikea käyttö estää sakkojen ja pysäköintivirhemaksujen aiheuttamat ongelmat. Muista käyttää parkkikiekkoa joka kerta, kun pysäköit julkiselle parkkialueelle tai parkkitaloon. Parkkikiekko on yksinkertainen ja edullinen väline, joka auttaa välttämään tarpeettomia kustannuksia ja säästää sinua stressiltä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.