Miten Parantua Kuumeesta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #5194

  +

  Miten parantua kuumeesta

  Mikä on kuume

  Kuume on yleinen oire, joka liittyy usein flunssaan ja muihin infektioihin. Kuume tarkoittaa kehon lämpötilan kohoamista yli normaalin tason, eli yli 37 astetta Celsiusasteen.

  Miten kuume diagnosoidaan

  Kuumeen diagnosointi on melko helppoa – käytä lämpömittaria ja mittaa kuumeen lämpötila suusta tai peräaukosta. Luku 38 astetta tai enemmän viittaa selkeään kuumeeseen.

  Miten voidaan parantua kuumeesta

  Kuume on yleensä oire taudinaiheuttajasta, joka voi olla bakteeri tai virus. Yleensä kuume paranee, kun taustalla oleva sairaus saadaan hoidettua pois.

  Lepo ja riittävä uni

  Levon ja riittävän unen merkitys ei saa unohtua kuumeen aikana. Uni ja lepo auttavat kehoa toipumaan nopeammin ja edistävät paranemista.

  Kosteus ja juominen

  Kuumeen aikana keho voi menettää nestettä ja kuivua, joten juominen on tärkeää. Vesi, mehu ja urheilujuomat ovat hyviä juomavaihtoehtoja. Lisäksi höyryhengitys ja kylmät kääreet otsalle ja niskaan voivat lievittää kuumeen aiheuttamaa epämiellyttävää oloa ja auttaa kehoa viilentymään.

  Parasetamoli ja muut lääkkeet

  Parasetamoli on yleensä tehokkain kuumetta laskeva lääke, jos oireisiin liittyy särkyä ja kipua. Muita kuumetta laskevia lääkkeitä ovat ibuprofeeni ja asetyylisalisyylihappo (aspiriini).

  Onko tarpeen mennä lääkäriin

  Kuumeen hoito kotona on yleensä riittävä. Joskus kuumetaudin aiheuttama oireilu voi olla niin voimakasta, että on syytä hakeutua lääkärin hoitoon. Tällöin on yleensä kyse vakavammasta sairaudesta, kuten keuhkokuumeesta tai nivelreumasta.

  Yhteenveto

  Kuume on yleinen oire, joka liittyy usein flunssaan ja muihin infektioihin. Lepo, nesteytys ja kuumetta laskevat lääkkeet auttavat yleensä paranemaan. Huonovointisuuden kestäessä kannattaa kuitenkin hakeutua lääkärin hoitoon.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.