Miten Pannaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #1013

  +

  Miten Pannaan – Opas Suomessa asuville ihmisille

  Pannaan, seksuaalinen kanssakäyminen, on yksi ihmisen perustarpeista. Kun asut Suomessa, voit olla varma että henkilökohtaiset vapaudet ja oikeudet korostuvat, myös seksuaalisen kanssakäymisen saralla. Tämä opas tukee sinua tutustumaan Suomen lainsäädäntöön ja tarjoaa vinkkejä niille, jotka haluavat oppia lisää terveellisestä ja turvallisesta seksistä.

  Suomen seksuaalinen lainsäädäntö

  Suomessa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeudet tunnustetaan lailla. Seksuaalinen kanssakäyminen on laillista 16-vuotiaana, mutta vain silloin, kun molemmat osapuolet ovat antaneet suostumuksen. Suostumus on aina vapaaehtoista ja molemmat osapuolet vaaditaan antamaan sen selvästi.

  Paneminen, kuten myös muu seksuaalinen kanssakäyminen, tulee aina tapahtua vapaaehtoisesti, ilman painostusta tai puuttumista. Tapauksissa, joissa toinen osapuoli ei ole täysin vapaaehtoisesti mukana, voidaan puhua raiskauksesta tai seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joka on vakava rikos Suomessa.

  Turvallisuus panon aikana

  Terveellinen ja turvallinen seksi on aina tärkeää, ja sinulle on tarjolla paljon resursseja, joiden avulla voit oppia lisää seksistä ja seksuaaliterveydestä Suomessa. Seksuaaliterveysklinikat, terveysneuvontapalvelut ja muut resurssit ovat tarjolla kaikkialla Suomessa. Niiden avulla voit oppia lisää suojaamisesta STI-infektioilta, raskaudelta ja muilta seksuaalisilta riskeiltä.

  Suojautuminen kondomin avulla on tärkeää, jos et ole varma kumppanisi seksuaaliterveydestä. Kondomit tarjoavat suojaa monilta seksuaalisilta riskeiltä ja ovat myös erittäin helposti saatavilla useimmissa apteekeissa ja seksikaupoissa. Suomessa saatavilla olevat kondomit ovat myös korkealaatuisia ja turvallisia käyttää.

  Luottamuksellisuus

  Luottamuksellisuus on tärkeää, kun on kysymys seksuaalisesta kanssakäymisestä. Yksityisyys ja henkilökohtaisen vapauden kunnioittaminen ovat asioita, jotka ovat tärkeimpiä Suomen lakien ja suomalaisen yhteiskunnan arvoissa. Tämä tarkoittaa, että sinulla on oikeus säilyttää yksityisyytesi panon aikana, ja että panemista ei saa käyttää välineenä painostaa tai manipuloida toista osapuolta.

  Jos et jaksa keskustella mahdollisista STI-iivektioista tai muista seksuaalisista riskeistä, voit aina ottaa ne puheeksi ennen panoa. Rehellinen ja avoin viestintä kumppanisi kanssa on usein yksi parhaista tavoista rakentaa luottamusta ja ymmärrystä suhteen osapuolien välille.

  Yhteenveto

  Hyvä seksielämä on tärkeä osa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia, ja se on yksi ihmiselämän perusasioista. Jos asut Suomessa, voit olla varma, että seksuaalisen kanssakäymisen tasoon ja laatuun liittyvät vapaudet ja oikeudet korostuvat. Muista, että seksuaalinen kanssakäyminen tulee aina tapahtua vapaaehtoisesti ja luottamuksellisesti. Ota rohkeasti yhteyttä Suomen seksuaaliterveyspalveluihin tai terveysneuvonnan palveluihin, jos haluat oppia lisää turvallisen seksin käytännöistä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.