Miten Paljon Vauva Nukkuu

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #3621

  +

  Miten paljon vauva nukkuu?

  Vauvan uni on tärkeä osa hänen kehitystään ja kasvuaan. Mutta kuinka paljon vauvan tulisi nukkua? Onko liikaa tai liian vähän unta haitallista?

  Uuden syntymän vauvan uni

  Uusi vauva nukkuu paljon. Lapsi voi nukkua jopa 20 tuntia päivässä, mutta usein valvovat huoltajat huomaavat, että heidän vauvansa nukkuu vain lyhyitä pätkiä. Vauvan uni jakautuu yleensä useisiin osiin, joista valtaosa tapahtuu päiväsaikaan.

  Kuinka kauan vauvan tulisi nukkua?

  Kun vauva kasvaa, hänen unentarve muuttuu. Alle kolmen kuukauden ikäinen vauva tarvitsee noin 14-17 tuntia unta päivässä. Kolmesta kuukaudesta kuuteen kuukauden ikäiset lapset tarvitsevat noin 12-15 tuntia unta päivässä. Kuuden ja kahdentoista kuukauden välillä oleville lapsille suositellaan noin 11-14 tuntia unta päivässä. 1-2 vuoden ikäiset lapset tarvitsevat yleensä noin 11-14 tuntia unta päivässä, kun taas yli 2-vuotiaat lapset tarvitsevat noin 10-12 tuntia unta päivässä.

  Mitkä ovat merkkejä siitä, että vauva nukkuu liikaa?

  Vauva, joka nukkuu liikaa, voi olla hitaampi kehityksessään. Hän ei välttämättä hakeudu aktiivisesti vuorovaikutukseen ympäristönsä kanssa eikä hän ehkä ilmeile tarpeeksi. Liika uni voi myös vaikuttaa negatiivisesti ravitsemukseen, sillä vauvalla voi olla vähemmän mahdollisuuksia saada tarvittavaa maitoa.

  Mitkä ovat merkkejä siitä, että vauva nukkuu liian vähän?

  Vauvan, joka nukkuu liian vähän, on vaikea hoitaa. Maailma ympärillä voi tuntua hänelle ahdistavalta, sillä häneltä puuttuu lepoa. Usein liian vähän nukkuvilla vauvoilla on myös vaikeuksia syödä tarpeeksi, sillä he ovat liian uupuneita syömiseen.

  Mitkä ovat hyviä tapoja lisätä vauvan unen määrää?

  On olemassa monia tapoja, joilla voit auttaa vauvaasi nukkumaan paremmin. Yksi tärkeimmistä on luoda rutiinit nukkumaanmenoa varten. Tämä rauhoittaa lasta ja antaa hänelle signaaleja siitä, että on aika nukkua. Toistuva nukkumaanmenoaika auttaa lasta oppimaan, että nukkumaanmeno on tärkeä osa päivää.

  Toinen hyvä tapa auttaa vauvaa nukkumaan paremmin on tarjota hänelle sopivaa ympäristöä. Hänen nukkumispaikkansa tulisi olla hiljainen ja hämärä sekä vapaana häiriötekijöistä, kuten kirkkaasta valosta tai kovista äänistä.

  Yhteenveto

  Vauvan uni on tärkeä osa hänen kehitystään ja kasvuaan, ja liian vähän tai liikaa unta voi olla haitallista. Luomalla säännölliset nukkumaanmenoajat ja sopivat ympäristöolosuhteet, voit auttaa vauvaasi nukkumaan paremmin. Muista myös seurata lapsesi käyttäytymistä, jotta voit havaita, jos hänellä on unipulmia. Yhteistyössä lääkärin kanssa voit varmistaa, että vauvasi on tarpeeksi terve ja saa tarvittavan määrän unta kasvaakseen ja kehittyäkseen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.