Miten Pakata Lentokoneeseen

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #2279

  +
  Miten Pakata Lentokoneeseen?

  Lentokoneeseen pakkaaminen voi olla monelle stressaavaa ja haastavaa. On tärkeää pakata laukut oikein, jotta matka sujuu mahdollisimman mukavasti ja ongelmatonta. Tässä artikkelissa annamme ohjeet ja vinkit, miten pakata lentokoneeseen Suomessa asuville ihmisille.

  1. Tarkista lentoyhtiön matkatavaroiden sallitut mitat ja painorajat

  Ennen kuin aloitat matkalaukkujen pakkaamisen, on tärkeää tarkistaa lentoyhtiön matkatavaroiden sallitut mitat ja painorajat. Useimmat lentoyhtiöt sallivat yhden ruumaan menevän matkalaukun ja yhden käsimatkatavaran, joka on tiettyjen mittojen ja painorajojen sisällä. Muista tarkistaa myös matkatavaroiden sallitut tavaralajit, sillä esimerkiksi vaaralliset aineet ja nestemäiset esineet on kiellettyjä lentokoneessa.

  2. Täytä matkalaukku järkevästi

  Kun olet tarkistanut sallitut mitat ja painorajat, on aika aloittaa matkalaukun täyttö. Pyri taittelemaan vaatteet mahdollisimman pieniksi neliöiksi. Pyörittele vaatteet tiiviiksi pötköksi, jolloin ne vievät mahdollisimman vähän tilaa. Käytä myös vaatteen sisältä tilaa hyödyksi: esimerkiksi laita sukat kenkiin, täytä hattu vaatteilla tai käytä vaatetta tyynynä. Pidä myös huoli, että raskaat tavarat ovat laukun pohjalla ja kevyemmät tavarat päällimmäisenä.

  3. Pakkaa käsimatkatavara järkevästi

  Käsimatkatavaran pakkaamisessa kannattaa ottaa huomioon tarpeellisuus ja mukavuus. Yleensä käsimatkatavaraan kannattaa pakata kaikki tarvittava, mitä tarvitset lennon aikana. Pakkaa esimerkiksi matkustusasiakirjat, elektroniikka, lääkkeet ja muut tarvittavat tavarat käsimatkatavaraan. Muista tarkistaa myös, että käsimatkatavarassa ei ole kiellettyjä esineitä ja että se on sallitun painorajan sisällä.

  4. Käytä matkakokoisia kosmetiikkatuotteita

  Matkakokoisten kosmetiikkatuotteiden käyttäminen on kätevää ja helppoa, sillä ne vievät vähemmän tilaa ja ovat helposti mukana käsimatkatavarassa. Monet kosmetiikkayritykset valmistavat matkakokoisia tuotteita, joita voi ostaa tavarataloista tai verkosta. Jos et löydä sopivan kokoisia tuotteita, voit myös itse pakata pieniin muovipulloihin tarvitsemasi määrän esimerkiksi shampoota, hoitoainetta tai nesteyttävä voidetta.

  5. Ota mukaan tarpeeksi vara-vaatteita, mutta älä pakkaa liikaa

  Matkalla voi aina sattua odottamattomia tilanteita, joten on hyvä varautua niihin pakkaamalla mukaan tarpeeksi vara-vaatteita. Kuitenkin, muista että liian runsas pakkaus voi olla hankalaa ja myös lentokoneessa tarvitaan enemmän tilaa. Pyri ottamaan vain tarvittavat välineet ja vaatteet mukaan matkalla.

  6. Merkitse matkalaukut

  Matkalaukkuihin kannattaa kiinnittää tarvittavat tunnisteet, joissa on nimi ja yhteystiedot. Jos laukku katoaa tai se menee väärään paikkaan, tunnisteiden ansiosta lentoyhtiö tai lentokenttähenkilökunta saavat helposti sinuun yhteyden. Tämä on erittäin tärkeää, jotta laukuista ei tule pysyväisesti kateissa; joskus lentoyhtiöt voivat tarjota apua jonka avulla kadonnut laukku löydetään.

  Lopuksi, lentokoneeseen pakkaaminen voi tuntua haastavalta, mutta se on helpompaa kuin luulisi. Seuraa näitä ohjeita ja vinkkejä varmistaaksesi, että matka sujuu mahdollisimman mukavasti ja ongelmatonta. Muista tarkistaa lentoyhtiön sallitut mitat ja painorajat, täytä matkalaukut järkevästi, käytä matkakokoisia kosmetiikkatuotteita ja merkitse matkalaukut tunnisteilla. Pidä vaatepakkaus suunitelmallisena, miettien huolellisesti tarvittavat vaatteet, säilytyspaikan ja pakkausjärjestyksen. Näillä vinkeillä voit siis täyttää matkatavarasi tehokkaasti ja levollisesti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.