Miten Päivittää Windows 7

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #1919

  +
  Miten Päivittää Windows 7

  Windows 7 -käyttöjärjestelmä on yhä suosittu monien suomalaisten tietokonekäyttäjien keskuudessa. Käyttöjärjestelmän päivittäminen uudempaan versioon on kuitenkin tärkeää, jotta tietokoneesi pysyy turvallisena ja suorituskykyisenä. Tässä artikkelissa kerromme, miten saat päivitettyä Windows 7:n vaivattomasti.

  Varmista tietokoneen yhteensopivuus päivityksen kanssa

  Ennen päivitystä on tärkeää varmistaa, että tietokoneesi täyttää vaaditut tekniset edellytykset uudemman Windows-version käyttöön. Windows 7:n päivitys Windows 10:een edellyttää esimerkiksi vähintään Intel Core 2 Duo -suoritinta, 2 Gt RAM-muistia ja 20 Gt vapaata levytilaa. Tarkista siis ensin, ovatko tietokoneen hardware-ominaisuudet riittävät nykyhetken vaatimusten mukaisesti.

  Tee varmuuskopio tärkeistä tiedostoista

  Päivityksen yhteydessä tietokoneellesi asennetaan käyttöjärjestelmän uusi versio, mikä saattaa vaikuttaa tietokoneessa oleviin henkilökohtaisiin tiedostoihin. Ennen päivitystä onkin suositeltavaa tehdä varmuuskopio tärkeimmistä tiedoista, kuten kuvista, videoista ja asiakirjoista. Tällä tavoin voit varmistaa, että kaikki tärkeät tiedot säilyvät myös päivityksen jälkeen.

  Lataa Windowsin päivitystyökalu

  Windowsin päivitystyökalu on ilmainen ohjelma, jonka avulla voit päivittää Windows 7:n uudempaan versioon. Voit ladata päivitystyökalun Microsoftin sivuilta ja asentaa sen tietokoneellesi. Päivitystyökalun käynnistys edellyttää Internet-yhteyttä.

  Käynnistä päivitystyökalu

  Kun olet asentanut päivitystyökalun, käynnistä se. Se etsii automaattisesti tietokoneesi järjestelmän tiedot ja laatii listan yhteensopivista päivityksistä. Valitse sieltä haluamasi päivitys, esimerkiksi Windows 10:n asennus, ja aloita lataus.

  Odota päivityksen valmistumista

  Päivityksen lataaminen vie aikaa, ja sen kesto riippuu latausnopeudesta ja päivityksen koon suuruudesta. On tärkeää muistaa, ettei tietokonetta kannata sammuttaa tai käynnistää uudelleen päivityksen aikana, sillä se voi aiheuttaa vahinkoa järjestelmälle.

  Asenna päivitys ja käynnistä tietokone

  Kun päivitys on ladattu valmiiksi, se asentuu automaattisesti tietokoneellesi. Päivityksen asentamiseen voi kulua aikaa, joten kannattaa varata siihen riittävästi aikaa. Kun päivitys on valmis, käynnistä tietokone uudelleen ja testaa sen toimivuus.

  Yhteenveto

  Windows 7:n päivittäminen uudempaan versioon on tärkeää tietokoneen turvallisuuden ja suorituskyvyn kannalta. Ennen päivitystä kannattaa varmistaa tietokoneen yhteensopivuus uudemman Windows-version kanssa, tehdä varmuuskopio tärkeistä tiedoista ja ladata Windowsin päivitystyökalu. Kun päivitys on ladattu valmiiksi, se asennetaan automaattisesti tietokoneelle. On suositeltavaa varata päivitykseen riittävästi aikaa, jotta sen lataaminen ja asentaminen voidaan suorittaa turvallisesti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.