Miten Päivitän Safarin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #4875

  +
  H2: Miten Päivitän Safarin

  Safari on yksi suosituimmista selaimista, jota käytetään Apple-käyttöjärjestelmän (macOS) ja iOS-laitteiden (iPhone, iPad) kanssa. Selaimen sujuva käyttö riippuu pitkälti sen päivitetystä versiosta, sillä uudemmat versiot ovat nopeampia ja turvallisempia. Jos käytät vanhaa Safarin versiota, tässä on muutama helppo vinkki sen päivittämiseen.

  1. Tarkista käyttöjärjestelmän versio

  Safarin päivittäminen vaatii usein myös käyttöjärjestelmän päivittämisen. Tarkista siis ensin, onko laitteessasi käytössä uusin käyttöjärjestelmän versio. Tämän voit tehdä siirtymällä ”System Preferences” -valikkoon ja valitsemalla ”Software Update”. Jos uusi päivitys on saatavilla, aloita sen lataaminen ja asennus.

  2. Päivitä Safari

  Kun käyttöjärjestelmäsi on päivitetty, voit jatkaa Safarin päivittämistä. Tätä varten sinun tulee avata App Store ja siirtyä ”Updates” -välilehdelle. Tällä välilehdellä näet kaikki saatavilla olevat päivitykset. Etsi Safari ja valitse sen vieressä oleva ”Update” -painike. Tämän jälkeen Safari päivittyy uusimpaan versioon.

  3. Käytä automaattista päivitystoimintoa

  Voit myös käyttää automaattista päivitystoimintoa, joka päivittää Safarin automaattisesti aina uusimpaan versioon. Tämä on todella kätevää, sillä et joudu huolehtimaan päivityksistä erikseen. Voit käyttää tätä toimintoa avaamalla App Store ja siirtymällä ”Preferences” -välilehdelle. Täällä voit laittaa pipon ”Automatic Updates” kohdassa.

  4. Vähennä turhia lisäosia

  Safarin lisäosat ovat hyödyllisiä, mutta ne voivat myös hidastaa selaimen toimintaa. Jos havaitset, että Safari toimii hitaasti päivityksen jälkeenkin, kannattaa vähentää käytössä olevia lisäosia. Voit tehdä tämän siirtymällä ”Preferences” -välilehdelle ja valitsemalla ”Extensions”. Täällä voit poistaa kaikki tarpeettomat lisäosat.

  5. Puhdista selaimen historia ja välimuisti

  Jos Safari toimii edelleen hitaasti, voit yrittää puhdistaa sen historiaa ja välimuistia. Tämä nopeuttaa selaimen toimintaa ja poistaa mahdolliset ongelmat. Tämän tekemiseksi sinun tulee valita ”Safari” -valikosta ”Clear History and Website Data”. Valitse tämän jälkeen ”Clear History and Data” -painike.

  6. Käytä suojattua selailua

  Jos haluat varmistaa Safarin turvallisuuden ja suojata henkilötietojasi, kannattaa käyttää suojattua selailua. Tämä lisätoiminto tulee käyttöön Safarin päivittämisen jälkeen. Voit käyttää tätä toimintoa valitsemalla ”Safari” -valikosta ”Preferences” ja sitten ”Privacy”. Täältä voit laittaa ruksin kohdassa ”Prevent cross-site tracking” ja ”Block all cookies”.

  Toivon, että nämä vinkit auttavat sinua päivittämään Safarin uusimpaan versioon. Muista, että päivittäminen on tärkeää niin turvallisuuden kuin selaimen sujuvan käytönkin kannalta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.