Miten Päästä Yskästä Eroon

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:51 pm #6216

  +

  Miten Päästä Yskästä Eroon?

  Yskä voi olla erittäin ärsyttävä oire, joka häiritsee arjen toimintoja ja vaikuttaa unen laatuun. Yskässä keho yrittää päästä eroon tukkeutuneesta limasta tai vierasesineestä, mutta se voi myös johtua allergioista, tulehduksista tai flunssasta. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit helpottaa yskän oireita ja päästä siitä eroon.

  1. Juo runsaasti nestettä

  Juomalla runsaasti vettä ja muita nesteitä, kuten teetä ja mehua, voit pitää kurkkusi ja kehosi kosteana. Tämä auttaa myös ohentamaan liman sekä helpottamaan sen poistumista kehosta.

  2. Käytä höyryhengitystä

  Höyryhengitys on yksi tehokkaimmista tavoista hoitaa yskää. Voit höyryhengittää esimerkiksi suihkussa tai laittamalla astian kuumaa vettä ja hengittämällä sen höyryjä kasvojasi vasten. Voit käyttää höyryhengityksessä myös erilaisia eteerisiä öljyjä, joilla on rauhoittavia ja limaa irrottavia vaikutuksia.

  3. Vältä kylmää ilmaa ja tupakansavua

  Kylmä ilma ja tupakansavu ärsyttävät kurkkua ja lisäävät yskän oireita. Vältä siis tupakointia ja ulkoilua kovassa pakkasessa.

  4. Ota yskänlääkkeitä

  Apteekista on saatavilla erilaisia yskänlääkkeitä, jotka voivat helpottaa yskän oireita. Valitse yskänlääke oireiden mukaan, esimerkiksi limaa irrottava yskänlääke auttaa poistamaan limaa.

  5. Leiki imeskelypastillien kanssa

  Imeskelypastillit voivat auttaa rauhoittamaan ärtynyttä kurkkua ja lisäämään syljen eritystä. Valitse pastilli, joka sisältää esimerkiksi hunajaa, inkivääriä tai mentolia.

  6. Nuku riittävästi

  Nukkuminen auttaa kehoasi palautumaan ja toipumaan sairaudesta tai allergiaoireista. Varmista siis riittävä uni ja yritä nukkua ympäristössä, joka on rauhallinen ja viileä.

  Yskän oireet häviävät yleensä muutaman päivän kuluttua itsestään. Jos oireet jatkuvat yli viikon, kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin. Äkilliset oireet, kuten rintakipu tai hengenahdistus, voivat vaatia välitöntä lääkärin hoitoa.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että yskästä voi päästä eroon juomalla runsaasti nestettä, käyttämällä höyryhengitystä, välttämällä kylmää ilmaa ja tupakansavua, ottamalla yskänlääkkeitä, leikkimällä imeskelypastillien kanssa sekä nukkumalla riittävästi. Huolehdi myös hygieniasta, esimerkiksi pesemällä kätesi usein, jotta et levittäisi tautia muille.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.