Miten Päästä Yli Kiusaamisesta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #4270

  +

  Miten päästä yli kiusaamisesta

  Kiusaaminen on valitettava mutta todellinen ilmiö, jota useimmat ihmiset kohtaavat jossain vaiheessa elämäänsä. Kiusaamisen seuraukset voivat olla vakavia, ja se voi aiheuttaa emotionaalisia vaurioita. Tässä artikkelissa käsitellään muutamia vinkkejä siitä, miten voit päästä yli kiusaamisesta Suomessa.

  Mitä tehdä, jos kohtaat kiusaamista

  Jos kohtaat kiusaamista, on tärkeää ryhtyä toimiin mahdollisimman pian. Tässä muutamia vinkkejä siitä, miten voit toimia:

  1. Puhu jollekin: Kiusaamisesta puhuminen jollekin, esim. ystävälle tai muulle luotettavalle henkilölle, voi auttaa. Tämä voi antaa sinulle tunteen siitä, että et ole yksin.

  2. Ota yhteyttä auktoriteettiin: Jos kiusaaminen tapahtuu koulussa tai työpaikalla, ota yhteyttä auktoriteettiin, kuten opettajaan, esimieheen tai henkilöstöosastoon.

  3. Pysy rauhallisena: Kiusaaja saattaa yrittää saada sinut menettämään malttisi, mutta yritä pysyä rauhallisena. Älä anna heidän viedä voittoasi.

  Miten käsitellä kiusaamista

  Jos kohtaat kiusaamista, voit käyttää seuraavia vinkkejä auttaaksesi käsittelemään sitä:

  1. Harjoittele itsemyötätuntoa: Kiusaaminen voi tehdä sinusta tuntea itsesi epäarvokkaaksi, joten harjoittele itsemyötätuntoa. Muistuta itsellesi, että et ole kiusaajan sanojen arvoinen.

  2. Etsi harrastus tai harrastuksia: Harrastukset voivat auttaa sinua tuntemaan olonsa paremmaksi. Hanki itsellesi jokin harrastus, joka antaa sinulle iloa ja auttaa sinua rentoutumaan.

  3. Etsi tuki: Puhu ulkopuolisen ammattilaisen kanssa, joka voi tarjota sinulle tietoa ja tukea. Tämä voi auttaa sinua kehittämään keinoja käsitellä kiusaamista.

  Miten palautua kiusaamisen jälkeen

  On tärkeää tunnistaa, että palautuminen kiusaamisesta voi kestää aikaa. Alla on muutamia vinkkejä siitä, miten voit palautua kiusaamisen jälkeen:

  1. Anna itsellesi aikaa: Palautuminen voi kestää aikaa, ja se ei tapahdu yhdessä yössä. Anna itsellesi aikaa käsitellä tunteitasi ja ajatuksiasi.

  2. Keskity hyvään: Yritä keskittyä positiivisiin asioihin elämässäsi. Näiden asioiden löytäminen voi auttaa sinua tuntemaan olonsa paremmaksi ja antaa sinulle jotain, mihin keskittyä.

  3. Etsi tuki: Etsi tukiverkosto, joka voi auttaa sinua käsittelemään tunteitasi ja ajatuksiasi. Tämä voi olla ystävä, perheenjäsen tai ulkopuolinen ammattilainen.

  Yhteenveto

  Kiusaaminen voi olla haitallista, mutta siitä voi selvitä. On tärkeää ryhtyä toimiin mahdollisimman pian kiusaamisen edessä, ja käyttää hyviä keinoja käsitellä kiusaamista. Kun käsittelet tunteitasi ja annat itsellesi aikaa palautua, voit löytää tien kohti onnellisempaa ja terveellisempää elämää.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.