Miten Päästä Rekkakuskiksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #3120

  +
  H2: Mikä on rekka-kuskin ammatti?

  Rekka-kuskin ammatti on yksi suurimmista ammateista Suomessa ja se kasvaa edelleen vuosi vuodelta. Rekka-kuskin työtehtäviin kuuluu erilaisten kuljetusten hoitaminen, kuten tavaroiden ja materiaalien kuljettaminen. Tehtävään kuuluu myös ajoneuvon huolto- ja korjausasiat sekä kuljetusten suunnittelu. Rekka-kuski on tärkeä kuljetusalan ammattilainen Suomessa.

  H2: Mistä voi aloittaa rekka-kuskin uran?

  Rekka-kuskin uran voi aloittaa ensin hankkimalla ajokortin, joka oikeuttaa raskaan ajoneuvon ajamiseen. Tämän jälkeen kannattaa hakeutua lukemaan ammattipätevyyttä. Ammattipätevyyden saamiseksi on käytävä koulutusta ja suoritettava koe. Työnantajat suosivatkin yleensä niitä hakijoita, jotka ovat toteuttaneet ammattipätevyyden.

  Toinen tapa aloittaa rekka-kuskin ura on hakeutua työharjoitteluun kuljetusyritykseen. Työharjoittelusta saa arvokasta kokemusta alasta, jonka avulla voi saada myöhemmin töitä. Jotkin kuljetusyritykset ovatkin rekrytoineet uusia työntekijöitä työharjoittelusta käsin.

  H2: Mitä vaaditaan rekka-kuskin työtehtäviä varten?

  Rekka-kuskin työtehtäviin tarvitaan ajokortti, joka oikeuttaa raskaan ajoneuvon ajamiseen. Lisäksi tarvitaan ammattipätevyys, jonka voi suorittaa ammattia kouluttavassa oppilaitoksessa tai työnantaja voi järjestää sen.

  Rekka-kuskin työtehtävät edellyttävät myös tiettyjä ominaisuuksia, kuten hyvää fyysistä kuntoa ja keskittymiskykyä. Rekka-kuskin on oltava myös vastuuntuntoinen ja tarkkaavainen, sillä kuljetettavat tavarat ovat usein arvokkaita tai herkkiä.

  H2: Miten löytää työpaikka rekka-kuskina?

  Rekka-kuskin töitä voi löytää erityisesti kuljetusalan yrityksistä. Työpaikkoja voi löytää esimerkiksi työpaikkailmoituksista, joita julkaistaan paikallisessa lehdissä tai internetissä. Myös työvoimatoimiston kautta voi löytyä työpaikkailmoituksia.

  Kannattaa myös suoraan ottaa yhteyttä kuljetusyrityksiin ja lähettää avoin hakemus. Monet yritykset arvostavat tällaista aloitetta, etenkin, jos hakija on jo suorittanut ammattipätevyyden.

  H2: Mitä tulee huomioida rekka-kuskin työssä?

  Rekka-kuskin työssä on huomioitava myös lainsäädäntö. Rekka-kuskin on noudatettava ajo- ja lepoaikoja, jotka määritellään laissa. Lisäksi kuljetettavia tavaroita koskevat tietyt kuljetuslait, joita on noudatettava.

  Rekka-kuskin työ on usein pitkää päivää ja velvoittaa viettämään aikaa yksin autossa. Tämän vuoksi onkin tärkeää huolehtia omasta jaksamisestaan ja noudattaa terveellisiä elämäntapoja.

  H2: Yhteenveto

  Rekka-kuskin ura on kasvava ala Suomessa. Rekka-kuskiksi voi ryhtyä hankkimalla raskaan ajoneuvon ajokortin ja ammattipätevyyden. Työpaikkoja voi etsiä paikallislehdistä, internetistä ja työvoimatoimiston kautta. Rekka-kuskin työssä on noudatettava lainsäädäntöä ja huolehdittava omasta jaksamisestaan. Rekka-kuskin työ on vastuullista ja haastavaa, mutta tarjoaa myös mielenkiintoisia työtehtäviä ja mahdollisuuden matkustella ympäri Suomea.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.