Miten Päästä Rauhanturvaajaksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #984

  +
  Miten Päästä Rauhanturvaajaksi?

  Rauhanturvaajaksi pääseminen on monelle Suomessa asuvalle ihmiselle unelmien täyttymys. Rauhanturvaajat ovat niitä ihmisiä, jotka ovat valmiita lähtemään muihin maihin auttamaan rauhan säilyttämisessä, mikä on tärkeää kansainvälisessä yhteistyössä. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä rauhanturvaajaksi pääseminen vaatii.

  Hakeutuminen rauhanturvaajaksi

  Suomen rauhanturvaajien osallistumisen koordinoinnista vastaa Puolustusvoimien kansainvälisen keskuksen rauhanturvaamisyksikkö. Heidän sivuiltaan löytyy tietoa siitä, millä vaatimuksilla rauhanturvaajaksi voi hakeutua.

  Rauhanturvaajaksi hakeutuessa on ensin oltava Suomen kansalainen ja täytettävä Puolustusvoimien yleiset terveysvaatimukset. Rauhanturvaajaksi hakeutuvan tulee myös olla fyysisesti hyvässä kunnossa.

  Ammatillisia edellytyksiä rauhanturvaajaksi hakeutuessa ei välttämättä vaadita, mutta kokemus esimerkiksi armeijassa tai siviilipuolen työssä voi olla eduksi. Myös aiempi rauhanturvaajakokemus on arvokasta.

  Pääsykokeet

  Puolustusvoimat järjestää rauhanturvaajahakijoille pääsykokeet, joiden tarkoituksena on selvittää, onko hakijalla tarvittavia taitoja ja ominaisuuksia rauhanturvaajana toimimiseen. Pääsykokeet koostuvat niin kirjallisista kuin fyysisistäkin testiosioista.

  Rauhanturvaajan koulutus

  Pääsykokeiden jälkeen valituille järjestetään rauhanturvaajakoulutus. Koulutus kestää noin kolme viikkoa ja se sisältää muun muassa vaativan leirijakson. Koulutus toteutetaan pääosin suomeksi, mutta myös englanniksi.

  Koulutus antaa rauhanturvaajille tarvittavat valmiudet toimia rauhan ylläpitäjänä kriisialueilla. Koulutus keskittyy myös kulttuuritietouden ja kriisinhallinnan taitojen opettamiseen.

  Rauhanturvaajana toimiminen

  Koulutuksen jälkeen rauhanturvaaja on valmis lähtemään kriisialueelle palvelemaan osana kansainvälistä rauhanturvajoukkoa. Työtä tehdään yhteistyössä muiden kansainvälisten rauhanturvajoukkojen ja paikallisten viranomaisten kanssa.

  Rauhanturvaajana toimiminen on vaativaa ja vastuullista työtä. Rauhanturvaajan on kyettävä työskentelemään stressaavissa ja vaarallisissa tilanteissa. Rauhanturvaajat toimivat usein alueilla, joilla vallitsee epävakaus ja turvattomuus.

  Rauhanturvaajana toimiminen on myös erittäin palkitsevaa. Rauhanturvaajat ovat auttaneet säilyttämään rauhan useissa vaikeissa konflikteissa ympäri maailmaa.

  Yhteenveto

  Rauhanturvaajana toimiminen on antoisa tapa auttaa kansainvälisessä yhteistyössä. Suomessa asuvat ihmiset voivat hakeutua rauhanturvaajaksi Puolustusvoimien kansainvälisen keskuksen rauhanturvaamisyksikön kautta. Rauhanturvaajan työ on vaativaa ja vastuullista, mutta myös palkitsevaa. Koulutus antaa rauhanturvaajille tarvittavat valmiudet toimia kriisialueilla.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.