Miten Päästä Nuhasta Eroon

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #2181

  +

  Miten Päästä Nuhasta Eroon?

  Nenän tukkoisuus ja vuotaminen ovat yleisiä oireita, jotka aiheuttavat epämukavuutta ja häiritsevät arkea. Nuhasta pääsee usein eroon ilman lääkkeiden käyttöä, ja joissakin tapauksissa lääkärin apu voi olla tarpeen.

  Syyt Nuhalle

  Nenän tukkoisuus ja vuotaminen voivat johtua eri syistä, kuten allergioista, flunssasta, poskiontelotulehduksesta tai jopa päänvammasta. Tärkeintä on tunnistaa syy niin, että oikeanlainen hoito voidaan aloittaa.

  Kotihoitoja Nuhalle

  Jos nenän tukkoisuus ja vuotaminen johtuvat flunssasta tai allergioista, on olemassa useita kotihoitoja, jotka voivat auttaa pääsemään eroon nuhasta. Näihin hoitoihin kuuluvat muun muassa höyryhengitys, suolaliuossumutteet, nenähuuhtelu suolaliuoksella sekä hunajan ja sitruunamehun sekoitus.

  Höyryhengitystä voi tehdä laittamalla kuumaa vettä kulhoon ja lisäämällä siihen tärpättiä, kamferia tai eukalyptusöljyä. Sitten voi pitää päänsä yläpuolella kulhoa ja hengittää höyryjä sisään. Tämä auttaa avaamaan nenän tukkoisuutta ja lievittää nuhan oireita.

  Suolaliuossumutteet ja nenähuuhtelu suolaliuoksella auttavat myös avaamaan tukkoista nenää. Nenähuuhtelu suoritetaan käyttämällä nenähuuhtelukannua tai ruiskua ja suolaliuosta, joka pestään nenän läpi. Tämä auttaa poistamaan ylimääräistä limaa ja suojelee nenän limakalvoja.

  Hunajan ja sitruunamehun sekoitus voi lievittää tukkoista nenää ja kurkkukipua. Sekoita 1 rkl hunajaa ja 1 rkl sitruunamehua lasilliseen kuumaa vettä, juo seos hitaasti.

  Lääkkeet Nuhalle

  Jos kotihoito ei auta tai nuhan syy on allergia, on olemassa useita reseptivapaita lääkkeitä, jotka voivat auttaa pääsemään eroon nuhasta. Nämä lääkkeet sisältävät dekongestantteja, antihistamiineja ja nenäsuihkeita.

  Dekongestantit avaavat nenän tukkoisuutta, mutta niiden käyttöä on rajoitettava. Pitkäaikainen käyttö voi johtaa nenän limakalvojen kuivumiseen ja aiheuttaa riippuvuutta.

  Antihistamiinit auttavat lievittämään allergian oireita, kuten vuotavaa ja tukkoinen nenää. Niitä kannattaa käyttää oireiden mukaan ohjeiden mukaisesti.

  Nenäsuihkeet voivat auttaa avaamaan tukkoista nenää, mutta niitäkin tulee käyttää ohjeiden mukaan. Pitkäaikainen käyttö voi johtaa nenän tukkoisuuden paranemisen ja paranemisen väliseen kierteeseen.

  Milloin Lääkärin Apua Tarvitaan?

  Jos nenän tukkoisuus ja vuotaminen ovat jatkuvia ja pahenevat ajan myötä, on tärkeää käydä lääkärin vastaanotolla. Lääkärin olisi tutkittava sinut ja selvittävä, onko syynä esimerkiksi poskiontelotulehdus tai muu ylempien hengitysteiden infektio.

  Jos olet allerginen, lääkärin tulee määrätä sinulle asianmukaiset lääkkeet, jotka auttavat hallitsemaan oireita.

  Johtopäätös

  Nenän tukkoisuus ja vuotaminen ovat yleisiä oireita, joita voi hoitaa kotihoidolla tai reseptivapailla lääkkeillä. Kuitenkin, jos oireesi jatkuvat tai pahenevat, sinun olisi käytävä lääkärin vastaanotolla. Oikeanlaisen hoidon aloittaminen auttaa sinua hallitsemaan oireesi ja pääsemään eroon nuhasta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.