Miten Päästä Nasalle Töihin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #5740

  +

  Miten Päästä Nasalle Töihin

  Nasa, eli National Aeronautics and Space Administration, on yksi maailman parhaista paikoista työskennellä, ja moni unelmoi siitä, että pääsisi tekemään töitä tällä arvostetulla organisaatiolla. Nasa on merkittävä työllistäjä Yhdysvalloissa, mutta myös Suomessa asuvilla ihmisillä on mahdollisuus päästä Nasalle töihin. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit päästä mukaan tähän jännittävään ja haastavaan työyhteisöön.

  Tausta ja perustiedot

  Nasa perustettiin vuonna 1958, ja sen tehtävänä on edistää humanistista kehitystä ja tutkia avaruutta sekä ilmakehää. Nasa on ollut yksi merkittävimmistä toimijoista avaruusteknologian ja -tieteen kehittämisessä, ja sen projektit ovat olleet miltei kaikille tuttuja. Nasan pääkonttori sijaitsee Washingtonissa, mutta sen eri tutkimuslaitokset ja tuotantolaitokset sijaitsevat eri puolilla Yhdysvaltoja.

  Nasa työllistää noin 17 000 ihmistä eri puolilla maailmaa, ja sen eri työtehtäviin vaaditaan erilaisia koulutuksia ja taitoja. Nasaan voi päästä töihin usealla eri tavalla, ja hakuprosessi on usein haastava ja vaatii kärsivällisyyttä.

  Ensimmäiset askeleet

  Jos olet kiinnostunut tehtävistä, joita Nasa tarjoaa, ensimmäinen askel on tutkia Nasa Careers-sivustoa sekä avoimia työpaikkoja Nasa OSSI-portaalissa. Nasa rekrytoi usein erilaisilla urasivustoilla, ja suositeltavaa on tarkkailla myös esimerkiksi LinkedInissä ja Glassdoorissa olevia ilmoituksia.

  Jos löydät kiinnostavan työtehtävän, kannattaa tarkistaa, mitä vaatimuksia siihen liittyy. Useimmat Nasa-työpaikat edellyttävät vähintään kandidaatin tutkintoa tekniikan, matematiikan, tietojenkäsittelyn, fysiikan, biologian tai vastaavan alalta. Jos olet hankkinut alan tutkinnon Suomessa, on tärkeää tarkistaa sen vastaavuus Yhdysvalloissa. myös tulee huomioida, että osaavilla suunnittelijoilla voi olla etu isojen sisällöntuotanto järjestelmien ja CMS-järjestelmien hallinnassa

  Hakeminen ja haastattelu

  Kun olet löytänyt sopivan työtehtävän, voit aloittaa hakuprosessin. Useimmat Nasa-haastattelut suoritetaan Skype-haastatteluina, jolloin haastatteluun ei tarvitse matkustaa. Jos sinut kutsutaan haastatteluun, ole valmis kertomaan itsestäsi, osaamisestasi sekä niihin liittyvistä kokemuksistasi.

  Muista myös kertoa, miten olet oppinut tärkeät taidot ja miten olet kehittynyt työssäsi. Suomalaiset yleensä pärjäävät hyvin haastatteluissa, sillä he ovat yleensä hyvin koulutettuja ja osaavia teknologian saralla.

  Lupa oleskella Yhdysvalloissa

  Jos sinulle tarjotaan työpaikkaa Nasaan, oleskelulupa on tärkeä asia selvittää. Yhdysvallat ei salli, että ulkomaalaiset tulevat töihin ilman asianmukaista lupa joka vaatii yleensä työsopimuksen. Lisäksi on tärkeää tarkistaa, mitä lainsäädäntöä voimassa oleva liittovaltion kuuluu työlupa-asioiden yhteydessä.

  Yhteenveto

  Nasa on yksi vaativimmista ja samalla kiinnostavimmista paikoista työskennellä. Hakuprosessi voi olla haastava, mutta hyvin valmistautuneena ja kärsivällisesti hakemallakin pääset mukaan tähän jännittävään työyhteisöön. Tärkeitä tekijöitä ovat koulutukseen ja kokemukseen liittyvät vaatimukset, englannin kielen taito, teknologiataitojen hallinta ja kärsivällisyys hakuprosessissa. Jos olet kiinnostunut työskentelemään Nasaan, ole valmis tekemään töitä sen eteen – se on palkitsevin kokemus urallasi!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.