Miten Päästä Liikuntaluokalle

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #3712

  +

  Miten Päästä Liikuntaluokalle?

  Liikuntaluokat ovat suosittuja Suomessa, sillä liikunta on monelle tärkeä harrastus ja osa elämäntapaa. Jos olet kiinnostunut pääsemään liikuntaluokalle, tässä muutamia vinkkejä, miten voit saada paikan haluamallesi luokalle.

  Tiedustele liikuntaluokkia lähialueellasi

  Ensimmäinen askel liikuntaluokalle pyrkivälle on selvittää, missä liikuntaluokkia on tarjolla omalla asuinalueella. Voit etsiä tietoa luokista koulujen nettisivuilta ja tiedustella asiaa myös opinto-ohjaajalta. Jos et löydä tietoa lähellä olevista liikuntaluokista, voit kysellä asiasta myös lähialueen kouluista.

  Tarkista pääsykriteerit ja hakuajat

  Jokaisella liikuntaluokalla on omat pääsykriteerinsä, joita tulee noudattaa. Yleisimpiä pääsykriteerejä ovat mm. tietty arvosanaraja, koepäivät ja liikuntataidot. Tarkista siis huolellisesti, mitä kriteereitä haluamasi luokka edellyttää ja tee haku ajoissa. Hakuajat vaihtelevat kouluittain, joten seuraa koulun nettisivuja ja tiedotteita hakuajoista.

  Valmistaudu koepäivään

  Jos luokalle hakeutuminen edellyttää koepäivää, valmistaudu huolellisesti. Tutustu koepäivän ohjeisiin etukäteen ja varmista, että olet saanut kaiken tarvittavan tiedon. Huolehdi myös siitä, että olet levännyt ja syönyt hyvin ennen koepäivää, jotta voit keskittyä parhaalla mahdollisella tavalla.

  Kehitä liikuntataitojasi

  Jos haluat päästä liikuntaluokalle, on tärkeää, että sinulla on hyvät liikuntataidot. Kehitä siis liikuntataitojasi esimerkiksi osallistumalla harrasteliikuntaan tai muiden lajien kursseille. Näytä myös osaamistasi koepäivän aikana ja osoita, että olet motivoitunut oppimaan.

  Näytä motivaatiosi

  Yksi tärkeimmistä tekijöistä luokalle pääsemisessä on motivaatio. Osoita hakuprosessin aikana, että olet motivoitunut liikuntaluokalle pyrkimisestä ja että olet valmis sitoutumaan harjoitteluun ja opiskeluun. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi harrastuneisuuden osoittamista, laadukkaan hakukirjeen kirjoittamista ja yhteistyöhalua.

  Ole rohkea ja luota itseesi

  Liikuntaluokalle pääseminen vaatii rohkeutta ja uskallusta osoittaa omia taitojaan. Ole siis rohkea ja luota omaan osaamiseesi. Muista myös, että liikuntaluokalle pyrkiminen ei ole ainoa tapa harrastaa liikuntaa ja kehittää taitojaan. Jos et saa heti paikkaa luokalta, jatka kehittymistäsi ja kokeile uudelleen myöhemmin.

  Päätelmät

  Liikuntaluokalle pääseminen vaatii aikaa, motivaatiota ja kärsivällisyyttä. Tutki huolellisesti omat mahdollisuutesi ja pääsykriteerit, valmistaudu huolellisesti koepäivään ja osoita oma motivaatiosi ja taitosi. Muista myös, että liikuntaluokalle pääseminen ei ole ainoa tapa harrastaa liikuntaa ja kehittää taitojaan. Kehitä siis omaa taitoasi myös ilman luokkaa ja jatka rohkeasti eteenpäin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.