Miten Päästä Harvardiin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #5778

  +

  Miten päästä Harvardiin?

  Harvardin yliopisto on yksi maailman arvostetuimmista oppilaitoksista, ja monet suomalaiset haaveilevat opiskelupaikasta siellä. Vaikka päästäkseen Harvardiin vaaditaan erinomaista akateemista suoritusta ja henkilökohtaisia ominaisuuksia, unelmasta ei kannata luopua. Tässä artikkelissa jaan vinkkejä siitä, miten voit päästä Harvardiin.

  1. Aloita valmistautuminen ajoissa

  Jos haaveilet opiskelupaikasta Harvardissa, kannattaa aloittaa valmistautuminen hyvissä ajoin. Jo lukiossa kannattaa panostaa opintoihin ja harrastuksiin, jotka voivat tukea pääsyä yliopistoon. Hyvät arvosanat, kiinnostus erilaisiin hankkeisiin ja projekteihin, ja vahva osallistuminen yhteiskunnallisiin ja vapaaehtoistoimintoihin voivat erottaa sinut muista hakijoista.

  2. Tee hyvää hakemusta

  Harvardin yliopisto ottaa opiskelijoita ympäri maailman, joten hakuprosessiin kannattaa panostaa. Hakemuksessa on tärkeää osoittaa oma kiinnostus alaa kohtaan, hyvä kielitaito ja henkilökohtaiset ominaisuudet, jotka voivat erottaa hakijan muista.

  Hyvä hakemus nostaa esiin hakijan henkilökohtaiset ominaisuudet, harrastukset ja saavutukset yleisen ohella. Hakemuksen tulisi sisältää vahva autobiografian, joka kertoo hakijan henkilökohtaisista kokemuksista ja niiden merkityksestä koulutuskaaren kannalta. Kirjoita hakemus omalla, hyvin äidinkielelläsi ja kysy tarvittaessa kirjoitusapua osaavalta henkilöltä.

  3. Suorita SAT- ja ACT-testit

  SAT- ja ACT-testit ovat yhdysvaltalaisille yliopistoille tärkeä tapa arvioida hakijoiden akateemisia taitoja. Vaikka yliopistot eivät vaadi näiden testien suorittamista, ne auttavat hakemuksen tueksi. Tarkista testin suorittamisen tarve hakukohdekohtaisesti.

  4. Ota yhteyttä opiskelijoihin ja/tai alumniverkostoon

  On tärkeää tutustua opiskelijaelämään Harvardissa ja ymmärtää yliopiston kulttuuri. Voit ottaa yhteyttä opiskelijoihin tai alumniverkostoon saadaksesi tarkempaa tietoa yliopistosta ja sen hyödyistä.

  5. Harkitse apurahan hakemista

  Vaikka opiskelu Harvardissa on kallista, yliopisto tarjoaa monia apurahoja, joita kannattaa hakea. Apurahat voivat peittää koulumaksut ja elinkustannukset, mikä helpottaa opiskelijan arkea.

  6. Ole valmis töihin kovasti

  Opiskelu Harvardissa vaatii paljon työtä ja omistautumista opiskelulle. Ole valmis tekemään töitä kovasti ja tekemään toisinaan myös uhrauksia. Tavoitteen saavuttamiseksi on tärkeää olla sitoutunut opiskeluun ja harrastuksiin.

  Lopuksi

  Harvardin yliopistoon pääsy edellyttää erinomaista akateemista suoritusta ja henkilökohtaisia ominaisuuksia. Valmistautuminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jotta sinulla on parhaat mahdollisuudet menestyä. Tee hyvä hakemus, suorita SAT- tai ACT-testit, ota yhteyttä opiskelijoihin ja alumniverkostoon, harkitse apurahan hakemista ja ole valmis tekemään kovasti töitä. Unelma Harvardin opiskelupaikasta ei välttämättä toteudu, mutta yrittämällä voit saavuttaa paljon.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.