Miten Päästä Eroon Tummista Silmänalusista

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #4654

  +

  Miten päästä eroon tummista silmänalusista

  Tummien silmänalusten aiheuttajia on monia, kuten perinnöllisyys, uni- ja ravinto-ongelmat sekä stressi. Tähän artikkeliin olemme koonneet vinkkejä, joilla voit päästä eroon tummista silmänalusista.

  1. Riittävä uni on tärkeää

  Tummien silmänalusten yleisin syy on liian vähäinen uni. Yritä siis nukkua tarpeeksi ja säännöllisesti. Aikuisen tulisi nukkua vähintään 7-8 tuntia yössä. Liian vähäinen uni voi vaikuttaa paitsi silmänalusiin, myös koko kehoon.

  2. Ruokavalion huomioiminen

  Ruokavalio vaikuttaa myös tummiin silmänalusiin. Ravitsemusterapeutin mukaan esimerkiksi rauta- ja B-vitamiinipuutos voi heikentää verenkiertoa silmänalusissa ja aiheuttaa tummuutta. Syö siis monipuolisesti ja varmista, että saat tarpeeksi tärkeitä ravintoaineita.

  3. Käytä aurinkolaseja

  Aurinkolasit voivat auttaa ehkäisemään tummia silmänalusia, sillä ne estävät auringon aiheuttamaa ihon pigmentoitumista. Varmista, että käytät laadukkaita aurinkolaseja, jotka suojaavat myös UV-säteiltä.

  4. Vältä tupakointia

  Tupakointi ei ole hyväksi terveydelle yleisesti, mutta se voi myös aiheuttaa tummia silmänalusia. Tupakointi heikentää verenkiertoa ja hapensaantia iholle, mikä voi pahentaa silmänalusten tummuutta.

  5. Käytä silmänympärysvoidetta

  Silmänympärysvoiteet voivat auttaa vähentämään silmänympärysihon tummuutta. Valitse voide, joka on tarkoitettu erityisesti tummille silmänalusille, sillä niissä saattaa olla tehokkaampia ainesosia.

  6. Hemmottele silmänympärysihoa

  Silmänympärysihoa kannattaa myös helliä erilaisilla hoitotuotteilla ja -menetelmillä. Kokeile esimerkiksi kosteuttavia kasvonaamioita tai silmänympärysgeelejä, jotka auttavat rauhoittamaan ja kosteuttamaan ihoa.

  7. Keskity rentoutumiseen

  Stressi voi vaikuttaa silmänalusiin, joten pyri vähentämään stressin määrää elämässäsi. Rentoutuminen voi auttaa, ja voit kokeilla esimerkiksi joogaa tai meditaatiota.

  8. Käytä meikin peittäviä tuotteita

  Jos kaikki edellämainitut keinot eivät tepsi, voit kokeilla erilaisia meikin peittäviä tuotteita, kuten peiteainetta tai ihonvärisiä korostuksia. Näin saat peitettyä tummuuden nopeasti ja helposti.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että tummien silmänalusten syyt ovat moninaisia, mutta niihin on useita ratkaisuja. Muista siis panostaa riittävään uneen, ravintoaineisiin, rentoutumiseen ja silmänympärysihon hoitoon. Käytä myös aurinkolaseja ja vältä tupakointia. Jos mikään keino ei tepsi, meikkituotteet voivat auttaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.