Miten Päästä Eroon Stressistä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #4340

  +

  Miten Päästä Eroon Stressistä

  Nykyään stressi on yksi yleisimmistä terveysongelmista ja moni suomalainen kärsii siitä arjessaan. Pitkittyneestä stressistä voi aiheutua vakavia terveyshaittoja, kuten muun muassa masennusta ja sydän- ja verisuonitauteja. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit päästä eroon stressistä.

  Tunnista stressin syyt

  Ensimmäinen askel stressin vähentämiseen on tunnistaa sen syyt. Stressi voi johtua esimerkiksi työkuormasta, ihmissuhteista tai taloudellisista huolista. Kun olet tunnistanut stressin syyn, voit alkaa ratkaista ongelmaa.

  Luo rutiineja ja pidä taukoja

  Stressaava arki voi johtua myös ylipitkistä työpäivistä tai jatkuvasta kiireestä. Helpoin tapa vähentää stressiä on luoda rutiineja ja pitää taukoja. Pidä esimerkiksi päivittäin taukoja työstä ja käy ulkona hengittämässä raikasta ilmaa. Lisäksi kannattaa huolehtia unen laadusta, sillä hyvä uni vähentää stressiä.

  Liiku ja syö terveellisesti

  Säännöllinen liikunta auttaa myös vähentämään stressiä. Lenkillä käyminen tai joogaaminen rentouttaa kehoa ja mieltä. Myös terveellinen ruokavalio auttaa pitämään stressitasot alhaisina. Syö siis monipuolisesti ja vältä suuria sokeripitoisia tai rasvaisia annoksia.

  Tee asioita, joista nautit

  Stressiä voi lievittää myös tekemällä asioita, joista nautit. Varaa aikaa harrastuksillesi tai vietä aikaa läheisten ihmisten kanssa. Rentouttava kylpy tai hyvän kirjan lukeminen rentouttaa myös mieltä ja auttaa unohtamaan stressin hetkeksi.

  Opettele rentoutumistekniikoita

  Rentoutumistekniikat, kuten mindfulness, meditaatio tai jooga, auttavat vähentämään stressiä ja parantamaan mielialaa. Näitä tekniikoita voi opiskella esimerkiksi kursseilla tai internetin välityksellä. Säännöllinen harjoittelu auttaa pitämään stressitason alhaisempana.

  Hakeudu ammattilaisen apuun

  Jos stressi on pitkäaikaista ja voimakasta, kannattaa hakeutua ammattiauttajan vastaanotolle. Esimerkiksi terapeutti tai psykologi voi auttaa löytämään syyn stressille ja tarjota keinoja sen vähentämiseen. Lisäksi lääkäri voi tarjota tarvittaessa apua stressiin liittyvissä fyysisissä oireissa.

  Päätös stressin selättämisestä

  Stressi on yleinen ongelma, mutta sen vaikutuksia voi vähentää monin keinoin. Tunnista stressin syyt, luo rutiineja ja pidä taukoja, liiku ja syö terveellisesti, tee asioita joista nautit, opettele rentoutumistekniikoita ja hae tarvittaessa ammattilaisen apua. Päästä irti stressistä ja teet valinnan omaan hyvinvointiisi investoimisesta!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.