Miten Päästä Eroon Limasta Kurkussa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #1644

  +

  Miten Päästä Eroon Limasta Kurkussa

  Lima kurkussa on yleinen vaiva, joka voi aiheuttaa epämukavuutta, kurkkukipua ja yskää. Liman aiheuttajia voi olla erilaisia bakteereita, viruksia tai allergioita. Tässä artikkelissa kerromme muutamia keinoja, joilla voit päästä eroon limasta kurkussa.

  1. Juo runsaasti vettä

  Juominen on yksi parhaista tavoista päästä eroon limasta kurkussa. Vesi kosteuttaa kurkkua ja auttaa huuhtelemaan limaa pois. Suositeltava määrä veden juontia on noin 8 lasia päivässä. Voit myös kokeilla esimerkiksi lämmintä sitruunavettä, joka auttaa poistamaan limaa kurkusta.

  2. Höyryhengitys

  Höyryhengitys on erinomainen tapa helpottaa limaisen kurkun oireita. Kuumaa höyryä hengittämällä lima pehmenee ja irtoaa helpommin. Voit toteuttaa höyryhengityksen helposti kotona esimerkiksi istumalla kuumassa suihkussa 10-15 minuuttia tai laittamalla kuumaa vettä kulhoon ja hengittämällä höyryjä pyyhkeen alla.

  3. Kurkunpään kosteutus

  Kurkunpään kosteutus auttaa pitämään liman kurkussa ohuena. Voit kosteuttaa kurkkua juomalla vettä tai käyttämällä esimerkiksi kostutus- tai sumutuslaiteita, jotka kosteuttavat ja rauhoittavat ärtynyttä kurkkua.

  4. Suolaliuos nenähuuhteluun

  Suolaliuos nenähuuhteluun auttaa poistamaan limaa nenästä ja kurkusta. Suolaliuosta voi tehdä itse kotona sekoittamalla 1 teelusikallisen suolaa ja ½ teelusikallista ruokasoodaa litraan kädenlämpöistä vettä. Huuhtele suolaliuoksella nenä ja kurkku kerran päivässä.

  5. Inkivääri ja hunaja

  Inkivääri ja hunaja ovat luonnollisia keinoja helpottaa limaisen kurkun oireita. Inkivääri tehostaa verenkiertoa ja hunaja on antibakteerinen ainesosa, joka lievittää kurkkukipua ja tulehdusta. Voit yhdistää nämä ainesosat esimerkiksi teeksi tai juoda sellaisenaan.

  Lima kurkussa voi olla vaiva, joka haittaa elämääsi huomattavasti. Toivottavasti näistä keinoista on apua liman poistamiseen kurkusta ja saat helpotusta oireisiin. Jos oireet jatkuvat tai pahenevat, kannattaa hakeutua lääkärin hoitoon.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.