Miten Päästä Eroon Kihomadoista

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #4128

  +

  Miten päästä eroon kihomadoista

  Kihomadot ovat yleinen vaiva Suomessa, erityisesti lapsiperheissä. Vaikka kihomadot eivät ole vaarallisia, ne voivat aiheuttaa epämukavia oireita, kuten kutinaa ja hermostuneisuutta. Onneksi kihomadoista pääsee eroon useilla eri tavoilla.

  Mitä ovat kihomadot

  Kihomadot ovat pienen pieniä matoja, jotka elävät ihmisen suolistossa. Niitä voi saada helposti, sillä ne tarttuvat helposti ihmisten välillä esimerkiksi tartunnan kautta. Tartunta voi tapahtua esimerkiksi yhteisten välineiden, kuten lelujen tai pyyhkeiden kautta. Siksi kihomato-ongelma leviää usein päiväkodeissa ja kouluissa.

  Miten kihomatojen tartuntaa voi välttää

  Kihomatojen tartuntaa voi ehkäistä hyvällä hygienialla. Tärkeää on pestä kädet huolellisesti saippualla, erityisesti ennen ruokailua tai syömishetken jälkeen. Myös lelujen, pyyhkeiden ja pintojen säännöllinen puhdistus auttaa välttämään kihomadoista tarttumista. Vaatteiden pesu erikseen kuumassa vedessä ennen uudelleenkäyttöä auttaa pitämään kihomadot loitolla.

  oireet

  Kihomadot eivät useinkaan aiheuta vakavia oireita. Yleisimmät oireet ovat kutina ja hermostuneisuus peräaukon alueella, ja tämä oire kehittyy usein yöllä. Joskus voi esiintyä myös muita oireita, kuten pahoinvointia, vatsakipua tai ripulia.

  Hoito

  Kihomatojen hoitoon on useita eri keinoja. Yksi yleisimmistä tavoista on kihomatojen hoito lääkkeillä. Kihomatojen lääkkeet ovat reseptillä saatavia, ja ne tulee noudattaa ohjeiden mukaan. Terveydenhuollon ammattilaiset suosittelevat usein, että lääkkeitä käytetään kahdesti, 2 viikon välein tartunnan poistamiseksi kokonaan.

  Lisäksi voi käyttää luonnollisia ja kotona valmistettuja keinoja, kuten valkosipulia, inkivääriä ja kurkumaa. Näitä voi käyttää esimerkiksi teehen sekoitettuna, ja ne auttavat usein oireiden lievittämisessä.

  Miten ehkäistä kihomatojen uusiutuminen

  Kihomatojen uusiutuminen on tavallista, joten on tärkeää tehdä kaikkensa estääkseen sen. Hyvä hygienia on avainasemassa kihomatojen uusiutumisen ehkäisyssä. On tärkeää pestä kädet säännöllisesti, pitää hygieniaa yllä kotona ja vaihtaa vaatteet säännöllisesti, jotta mahdollisten matojen munien pesäkkeet eivät pääse levittymään.

  Milloin hakeutua lääkärin hoitoon

  Yleensä kihomatoja on helppo hoitaa kotona. Jos kuitenkin huomaat, että kihomato-ongelma vaivaa yhä uudelleen toistuvasti, kannattaa hakeutua lääkärin hoitoon. Lääkäri voi testata ja hoitaa tartunnan ja auttaa ehkäisemään kihomatojen uusiutumisen.

  Yhteenveto

  Vaikka kihomadot ovat epämukava vaiva, niihin on monia keinoja hoitaa ja ennaltaehkäistä tartunnan uusiutuminen. Tärkeintä on noudattaa hyvää hygieniaa, pestä kädet säännöllisesti ja pitää kodin puhtaana. Jos kihomatoja esiintyy edelleen, lääkärin hoito voi auttaa poistamaan tartunnan ja ehkäisemään uusiutumisen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.