Miten Päästä Baariin Alaikäisenä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #1431

  +
  Miten päästä baariin alaikäisenä

  Monet nuoret Suomessa haluavat käydä baarissa, mutta laki kieltää sen alle 18-vuotiailta. Tämä ei kuitenkaan estä kaikkia, sillä on olemassa muutamia keinoja, joilla voi päästä baariin alaikäisenä. Tässä artikkelissa tarkastelemme, mitkä ovat nämä keinot ja mitä riskejä niihin liittyy.

  Valehtele ikäsi

  Yksi yleisimmistä tavoista päästä baariin alaikäisenä on valehdella ikäsi. Tämä tietysti edellyttää, että näytät tarpeeksi vanhalta. Monet baarit ja klubit tarkistavat asiakkaidensa henkilöllisyyden joko sisäänpääsyä varten tai alkoholin tarjoamisen yhteydessä, joten valehteleminen voi olla riskialtista. Jos sinut kiinni jää, voit saada sakkoja tai jopa oikeudellisia seuraamuksia.

  Hanki sisäänpääsylista

  Toinen tapa päästä baariin alaikäisenä on hankkia tai ostaa sisäänpääsylista. Sisäänpääsylista on nimi- tai numeroluettelo henkilöistä, jotka ovat saaneet luvan päästä joko tiettyyn klubiin tai yleisesti baareihin alaikäisinä. Nämä listat ovat laittomia, sillä niihin perustuva sisäänpääsy on kiellettyä, mutta silti niitä on olemassa. Hankkimalla lista voit kokeilla onneasi ja yrittää päästä baariin, jos turvamies ei tarkista henkilöllisyyttä. On kuitenkin hyvä muistaa, että sisäänpääsylistojen kauppaaminen on laitonta ja että turvamiehet ovat yleensä hyvin tarkkoja henkilöllisyyden tarkistamisessa.

  Mene konserttiin baarissa

  Kolmas tapa päästä baariin alaikäisenä on mennä konserttiin baarissa. Monet baarit ja klubit järjestävät konsertteja, joissa sisäänpääsy on sallittu myös alaikäisille. Konsertin jälkeen baarin turvamiehet eivät välttämättä tarkista henkilöllisyyttä, joten voit jäädä baariin illan jatkoille. On kuitenkin hyvä muistaa, että alaikäiset eivät saa juoda alkoholia baarissa ja että turvamiehet voivat milloin tahansa pyytää todistamaan henkilöllisyyden.

  Ota selvää baarin säännöistä etukäteen

  Jos et halua riskeerata lain rikkomista, paras tapa päästä baariin alaikäisenä on ottaa selvää baarin säännöistä etukäteen. Jotkut baarit voivat esimerkiksi sallia alaikäisten asiointia ennen tiettyä kellonaikaa tai tietyssä paikassa. Tarkistamalla baarin säännöt voit varmistaa, että olet tervetullut asiakas ja että voit nauttia iltaa ilman pelkoa lainsäädännön rikkomisesta.

  Lopuksi

  Vaikka baariin pääsemisestä alaikäisenä voi tuntua houkuttelevalta, se on lailla kiellettyä ja voi aiheuttaa vakavia seuraamuksia. Jos haluat kuitenkin kokeilla onneasi, muista vastuullinen käyttäytyminen ja muista, että turvamiehet voivat pyytää henkilöllisyyden todistamista milloin tahansa. Muista myös, että alaikäinen ei saa juoda alkoholia baarissa, vaikka pääsisi sisään.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.