Miten Pääsee Porvooseen

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #6236

  +

  Miten pääsee Porvooseen?

  Porvoo on yksi Suomen historiallisimmista kaupungeista, joka sijaitsee noin 50 kilometriä Helsingistä itään. Se on kaunis kaupunki, jossa on paljon kiehtovaa historiaa, kulttuuria ja upeita nähtävyyksiä. Miten pääsee Porvooseen? Tässä artikkelissa käymme läpi eri vaihtoehtoja.

  Julkiset kulkuvälineet Porvooseen

  Porvooseen pääsee julkisilla kulkuvälineillä, kuten bussilla ja junalla. Helsingistä Porvooseen kulkee esimerkiksi bussi numero 848. Bussi lähtee Helsingin Rautatientorilta ja pysähtyy muun muassa Lahdentiellä ja Porvoon keskustassa. Bussimatka kestää noin tunnin.

  Myös junalla pääsee Porvooseen. Lähin juna-asema on Porvoon asema, joka sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä Porvoon keskustasta. Junamatka Helsingistä Porvooseen kestää noin 50 minuuttia. Junilla voi myös matkustaa muualta Suomesta Porvooseen.

  Autolla Porvooseen

  Autolla Porvooseen pääsee helposti. Helsingistä Porvooseen ajaa moottoritietä E18 noin 50 kilometriä. Moottoritien varrella on Porvoon liittymä, josta käännytään Porvoon suuntaan. Porvooseen ajaa myös pitkin kaunista vanhaa Porvoontietä, joka kulkee Helsingistä Porvooseen merenrantaa pitkin.

  Porvoossa on useita pysäköintialueita, joista löytyy paikkoja niin autoille kuin moottoripyörillekin. Kätevä paikka pysäköidä on esimerkiksi Porvoon Toriparkki, josta löytyy yli 300 paikkaa.

  Bussit ja taksit Porvoossa

  Porvoossa liikkuminen onnistuu myös bussilla. Porvoon alueella liikennöivät Porvoon paikallisliikenteen bussit, joilla pääsee kätevästi esimerkiksi Porvoon nähtävyyksille ja ulkoilureiteille.

  Porvoossa on myös takseja, jotka ovat kätevä tapa liikkua kaupungissa. Takseja löytyy Porvoon keskustasta, ja taksimatkat sujuvat nopeasti ja helposti.

  Yhteenveto

  Porvooseen pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä, kuten bussilla ja junalla. Myös autolla Porvooseen ajaminen on kätevä vaihtoehto. Porvoossa liikkuminen onnistuu bussilla ja taksilla. Kaupunkiin on helppo tutustua kävellen tai pyöräillen, ja Porvoon monipuolinen tarjonta nähtävyyksien ja ulkoilureittien osalta houkuttelee matkailijoita ympäri vuoden.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.