Miten Pääsee Lentokentälle

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #4720

  +

  Miten Pääsee Lentokentälle?

  Julkisilla liikennevälineillä

  Jos asut kaupungissa, jossa on hyvä julkinen liikenne, voit käyttää tätä vaihtoehtoa päästäksesi lentokentälle. Suurissa kaupungeissa löytyy usein bussilinjoja tai raitiovaunuja, jotka pysähtyvät lentokentän terminaaleissa. Kaupungin joukkoliikennesivustolta löydät reittioppaan, joka kertoo, mitä linjoja kannattaa käyttää matkalla lentokentälle.

  Helsinki-Vantaan lentokentän lähellä sijaitsevat rautatieasemat, joten voit myös käyttää junaa matkustamiseen. VR:n nettisivuilta löydät junien aikataulut, ja voit tarkistaa, milloin junamatka lentokentälle lähtee lähimmältä asemaltasi.

  Taksi

  Taksi on kätevä tapa päästä lentokentälle, jos sinulla on paljon matkatavaroita tai tarvitset nopeampaa ja mukavampaa kyytiä. Taksi voi myös olla hyvä vaihtoehto, jos saapumisaikasi on myöhään illalla tai aikaisin aamulla, ja haluat huolettoman tavan päästä lentokentälle.

  Useimmissa kaupungeissa on saatavilla useita taksiyhtiöitä, jotka voit tilata puhelimitse, verkossa tai älypuhelinsovelluksista. Muista kuitenkin varata taksikyyti etukäteen, jotta et joudu odottamaan liian pitkään.

  Autolla

  Jos sinulla on oma auto tai vuokra-auto, voit ajaa itse lentokentälle. Useimmissa kaupungeissa on selkeitä liikenteenohjauskylttejä, jotka opastavat sinut lentokentän terminaaleihin. Lentokentän alueella on myös runsaasti pysäköintipaikkoja, joissa voit jättää auton loman ajaksi.

  Muista kuitenkin varata riittävästi aikaa matkaan ja pysäköintiin, jotta vältyt näistä johtuvilta stressitilanteilta ja myöhästymisiltä.

  Kuljetuspalvelut

  Lentokentälle pääsemiseen on myös tarjolla erilaisia kuljetuspalveluita, kuten minibussikyytejä ja limusiinipalveluita. Näiden palveluiden etuna on se, että ne noutavat sinut suoraan kotoasi ja vievät sinut terminaalin ovelle asti.

  Usein kuljetuspalvelu kannattaa varata etukäteen, jotta voit varmistaa paikkasi ja välttää odottelut terminaalissa lähtöpäivänä.

  Johtopäätös

  Lentokentälle pääsy ei ole Suomessa ongelma, sillä erilaisia vaihtoehtoja on tarjolla. Julkisilla kulkuvälineillä, taksilla, autolla tai kuljetuspalveluiden avulla pääset näppärästi ja nopeasti lentokentälle. Muista kuitenkin varmistaa aikataulut ja varata etukäteen, jotta voit matkustaa mahdollisimman huolettomasti puhtain mielin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.