Miten Pääsee Kiinteistönvälittäjäksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #5232

  +
  Miten pääsee kiinteistönvälittäjäksi?

  Kiinteistönvälittäjän työ vaatii hyviä asiakaspalvelutaitoja, myyntiosaamista ja tarkkuutta. Kiinteistönvälitysalalla toimiminen edellyttääkin usein jonkinlaista koulutusta tai alan kokemusta. Jos kuitenkin haaveilet kiinteistönvälittäjän urasta, mutta et tiedä miten tavoitteeseen pääsee, tässä artikkelissa käymme läpi mitä kaikkea kiinteistönvälittäjän ammatin harjoittamiseen kuuluu ja miten pääset kiinteistönvälittäjäksi.

  Koulutus ja ammattipätevyys

  Kiinteistönvälittäjän ammattipätevyys ei ole Suomessa pakollinen, mutta useimmat työnantajat edellyttävät sitä työnhakijoilta. Ammattipätevyys saadaan suorittamalla LKV-tutkinto, joka sisältää muun muassa kiinteistökaupan teoriaa, lainsäädäntöä sekä kauppakirjan laatimista. Myös kiinteistöalan perustutkinto tai alempi korkeakoulututkinto voi toimia pohjana kiinteistönvälittäjän ammatin harjoittamiselle.

  Lisäksi monilla kiinteistönvälitysyrityksillä on omia koulutusohjelmiaan, joiden avulla henkilöstöä koulutetaan alan uusimpiin trendeihin ja ammattitaitovaatimuksiin. Itseopiskelu ja alan kirjallisuuden lukeminen ovat myös hyväksi kiinteistönvälittäjänä kehittymiselle.

  Työkokemus

  Kiinteistönvälitysalan työkokemus on usein etu työnhaussa ja uran rakentamisessa. Sen lisäksi, että se näyttää hyvältä ansioluettelossa, antaa se myös mahdollisuuden kehittää omaa ammatillista osaamista. Käytännön kokemus myyntityöstä ja asiakaspalvelusta ovat arvokkaita taitoja kiinteistönvälittäjänä toimimisessa.

  Ota yhteyttä kiinteistönvälitysyrityksiin ja tarjoa itsesi töihin esimerkiksi myyntineuvottelijan tai välitysassistentin rooliin. Vaikka työ ei suoraan liittyisikään kiinteistönvälittämiseen, pääset näin tutustumaan esimerkiksi kiinteistöjen markkinointiin ja myyntiin.

  Oma kiinnostus alaa ja myyntihenkinen asenne ovat ominaisuuksia, jotka auttavat menestymään kiinteistönvälittäjänä. Pysy ajan tasalla alan trendeistä ja seuraa aktiivisesti asuntomarkkinoiden kehitystä.

  Asuntokaupan lainsäädäntö

  Kiinteistöalan lainsäädäntö on monimutkainen ja vaativa osa-alue, johon on tutustuttava tarkkaan ennen kuin voi ryhtyä kiinteistönvälittäjäksi. Kiinteistönvälittäjän on tunnettava ostajan ja myyjän oikeudet ja velvollisuudet, kiinteistön luovutukseen liittyvät lomakkeet ja kaupan verotuksen. Asuntokaupan lainsäädäntö muuttuu jatkuvasti ja kiinteistönvälitysyrityksen onkin huolehdittava, että sen välittäjät pysyvät muutoksissa ajantasalla.

  Markkinointi ja myyntityö

  Kiinteistönvälittäjän työn ydin on asuntojen myynti, mikä edellyttää hyviä myyntitaitoja ja kykyä luoda luottamuksellinen suhde asiakkaaseen. Kiinteistönvälittäjän on kyettävä arvioimaan kiinteistön arvo, laatimaan myyntiesitteitä ja markkinoimaan kohteitaan eri kanavissa.

  Kiinteistövälittäjä on usein ensimmäinen henkilö, jonka kanssa myyjä tai ostaja asioi ja ensivaikutelma on tärkeä. Hyvä välittäjä kuuntelee asiakkaan tarpeita, tarjoaa ratkaisuja ja hoitaa kauppaprosessin ammattimaisesti loppuun asti.

  Yhteenveto

  Kiinteistönvälittäjän työ on vaativa, mutta myös mielenkiintoinen ja palkitseva. Ammatissa menestymiseen tarvitaan hyvää asiakaspalvelutaitoa, myyntiosaamista ja tarkkuutta. Koulutus ja ammattipätevyys ovat etuja työnhaussa, mutta myös alan kokemus ja oma kiinnostus auttavat uran kehittämisessä.

  Asuntomarkkinoiden kehittäminen on jatkuvaa, joten alan kirjallisuuden ja koulutusten seuraaminen on tärkeää. Lisäksi hyvä tuntemus lainsäädännöstä ja markkinoinnista ovat kiinteistönvälittäjän perusosaamisen käytännön sovelluksia.

  Jos haaveilet kiinteistönvälittäjän urasta, ota yhteyttä alan yrityksiin ja tarjoa itsesi töihin. Harjoittelupaikka tai myyntineuvottelijan tehtävä voi olla hyvä ponnahduslauta ammattiin, joka vaatii monipuolista osaamista ja jatkuvaa kehittymistä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.