Miten Pääsee Kaupanvahvistajaksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #2584

  +

  Miten Pääsee Kaupanvahvistajaksi Suomessa

  Kaupanvahvistajaksi pääsee, kun suorittaa maistraatin hyväksymän kaupanvahvistajankokeen sekä on täyttänyt kaikki lailliset vaatimukset kyseiselle tehtävälle.

  Kuka voi hakeutua kaupanvahvistajaksi?

  Kaupanvahvistajaksi voi hakeutua kuka tahansa Suomessa asuva henkilö, jolla on asunto- tai kiinteistökauppojen tekoon liittyvä ammattitaito, kokemus ja koulutus. Kaupanvahvistaja voi työskennellä joko yksityisenä yrittäjänä tai maistraatin palveluksessa.

  Mitä vaatimuksia kaupanvahvistajan tulee täyttää?

  Jokaisella kaupanvahvistajalla tulee olla vähintään ammatillinen perustutkinto ja riittävä kokemus kiinteistönvälitysalalta. Lisäksi kaupanvahvistaja tarvitsee vahvan oikeudellisen ja teknisen tietämyksen sekä kyvyn käsitellä ihmisiä taitavasti ja ammattimaisesti.

  Kaupanvahvistajaksi haluavan tulee myös olla hyvä maine, ei saa olla konkurssissa, yrityssaneerauksessa, pesänjakajana tai konkurssipesän hoitajana. Lisäksi kaupanvahvistajien on noudatettava kaikkia alan lakia ja eettisiä sääntöjä.

  Miten kaupanvahvistajankoe suoritetaan?

  Kaupanvahvistajankoe koostuu kirjallisesta osasta sekä haastattelusta, jossa hakijan ammatillinen osaaminen ja persoonallisuus arvioidaan tarkasti. Kokeen läpäisy edellyttää oikeudellisen ja teknisen koulutuksen lisäksi myös hyvää itseluottamusta ja kykyä käsitellä asiakkaita ammattimaisesti.

  Ennen kaupanvahvistajankokeen suorittamista hakijan tulee hankkia valmistautumismateriaalia, jossa käsitellään kaikki alan avaintekijät. Lisäksi hakijan tulee osallistua alan koulutuksiin ja seminaareihin, jotta hän pysyy ajan tasalla alan kehityksestä ja uusista vaatimuksista.

  Mistä kaupanvahvistajan työpaikkoja löytää?

  Maistraatti on yksi tärkeimmistä työnantajista kaupanvahvistajille. Maistraatit tarvitsevat jatkuvasti lisää kaupanvahvistajia, joten avoimia työpaikkoja on usein tarjolla. Myös erilaiset kiinteistönvälitysyritykset ja lakiasiaintoimistot voivat tarjota työmahdollisuuksia kaupanvahvistajille.

  Miten kaupanvahvistajan palkka määräytyy?

  Kaupanvahvistajat voivat työskennellä joko palkkalistoilla tai itsenäisinä ammatinharjoittajina. Palkka määräytyy yleensä työn mukaan ja riippuu työkokemuksesta, osaamisesta ja koulutuksesta. Itsenäisenä ammatinharjoittajana kaupanvahvistaja määrittää itse hinnan työlleen.

  Yhteenveto

  Kaupanvahvistajaksi voi päästä, kun suorittaa maistraatin hyväksymän kaupanvahvistajankokeen ja täyttää kaikki lailliset vaatimukset kyseiselle tehtävälle. Hakijalla tulee olla ammatillinen perustutkinto, kokemus kiinteistönvälitysalalta ja kyky käsitellä asiakkaita ammattimaisesti ja taitavasti. Kaupanvahvistajia tarvitaan jatkuvasti ja avoimia työpaikkoja on yleensä tarjolla eri maistraateissa sekä kiinteistönvälitysyrityksissä ja lakiasiaintoimistoissa. Palkka määräytyy yleensä työkokemuksen, osaamisen ja koulutuksen mukaan.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.