Miten Pääsee Autokoulun Opettajaksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #3939

  +

  Miten Pääsee Autokoulun Opettajaksi

  Autokoulun opettaja on henkilö, joka opettaa tulevia kuljettajia ajotaidot ja antaa heille tarvittavat tiedot liikennesäännöistä ja -merkeistä. Autokoulun opettajan työ on tärkeää, sillä hänen on varmistettava, että oppilas oppii ajamaan turvallisesti ja vastuullisesti. Jos olet kiinnostunut autokoulun opettajan urasta, tämä artikkeli auttaa sinua ymmärtämään, mitä tämä työ edellyttää, ja mitä sinun on tehtävä päästäksesi autokoulun opettajaksi Suomessa.

  Koulutusvaatimukset

  Suomessa tarvitaan autokoulun opettajaksi ajoneuvonkuljettajan ammattipätevyys. Autokoulun opettajaksi hakevan henkilön on suoritettava yleinen ajoneuvonkuljettajan ammattipätevyys (YKP), joka koostuu neljästä osasta. Ensimmäinen osa on teoriakoe, toinen osa on ajokoe, ja kolmannessa ja neljännessä osassa autokoulun opettajaksi hakeva suorittaa erilaisia pedagogisia kursseja. Näitä ovat turvallisuuskouluttajan, aikuispedagogiikan ja autokoulun opettajan kurssit.

  Jos sinulla on jo voimassa oleva autokoulunopettajan pätevyys (ennen vuotta 2011 hankittu opettajan pätevyys ei ole enää voimassa), voit päivittää sitä suorittamalla täydennyksen turvallisuuskouluttajan ja aikuispedagogiikan osaamisvaatimuksista.

  Työkokemusvaatimukset

  Autokoulun opettajana toimimiseen vaaditaan vähintään kahden vuoden työkokemus ajoneuvonkuljettajana. Työkokemus voidaan kerryttää esimerkiksi kuljetusyrityksessä, taksissa, bussissa tai henkilöautonkuljettajana.

  Kielivaatimukset

  Autokoulun opettajaksi hakijan on hallittava vähintään yksi kotimainen kieli ja yksi vieras kieli. Suomen kielitaitovaatimus on aina vähintään taso C1, ja vieraskielisen vähintään taso B1.

  Mitä autokoulun opettaja tekee?

  Autokoulun opettajana työskentelevän tehtävänä on opettaa ajotaitoja ja liikennesääntöjä. Opettaja toteuttaa yksilöllisiä opetussuunnitelmia ja sovittaa oppitunnit oppilaan taitotasoon. Lisäksi opettajan on valvottava oppilaan ajoharjoittelua. Autokoulun opettajana työskentelevät käyttävät paljon tietotekniikkaa, kuten simulaattoreita ja ajosimulaatioita, opetuksen tehokkuuden parantamiseksi.

  Mistä löytää työpaikka autokoulun opettajana?

  Autokoulun opettajat työskentelevät usein yksityisten autokoulujen palveluksessa. Autokoulujen hakujen kannattaa tarkistaa YKP-pätevyysvaatimukset, jotta tiedät, mitä heidän hakijoiltaan edellytetään. Lisäksi voit löytää työpaikoista tietoa verkosta, TE-palveluiden sivuilta ja aiheeseen liittyvillä keskustelufoorumeilla.

  Päätelmä

  Autokoulun opettajan työ on vastuullista ja haastavaa. Jos olet kiinnostunut työstä autokoulun opettajana, sinun on suoritettava yleinen ajoneuvonkuljettajan ammattipätevyys ja hankittava vähintään kahden vuoden työkokemus ajoneuvonkuljettajana. Lisäksi sinun on osattava vähintään yksi kotimainen ja yksi vieraskieli. Autokoulun opettajan työnkuvassa on monia erilaisia tehtäviä. Autokoulun opettajan työpaikkoja löydät verkosta tai TE-palveluiden sivuilta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.