Miten Oven Kätisyys Määritellään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #3278

  +

  Miten Oven Kätisyys Määritellään?

  Oven kätisyydellä tarkoitetaan sitä, kummalle puolelle ovea sen helistin asennetaan. Oven kätisyys vaikuttaa siihen, minkä suuntaisesta kulmasta ovea avataan ja miten se suljetaan.

  Oven kätisyyden määrittämiseen on olemassa useita eri tapoja. Yksi yleisimmistä tavoista on käyttää ulko-ovea havainnollistavia piirroksia. Näitä piirroksia on saatavilla monissa eri verkkokaupoissa ja alan erikoisliikkeissä. Tällaisissa piirroksissa on esitetty erilaisia ovia ja ovea avataan joko vasemmalle tai oikealle.

  Toinen tapa määrittää oven kätisyys on käyttää käsiä. Kädet ojennetaan eteenpäin, ja oven avauskahva otetaan käteen pyörittämällä kämmenessä olevaa ovea. Jos oven kätisyys on oikea, ovi aukeaa käden oikealle puolelle, kun taas vasen kätisyys tarkoittaa sitä, että ovi aukeaa käden vasemmalle puolelle.

  Oven kätisyydellä on käytännön merkitystä erityisesti silloin, kun oveen halutaan asentaa lukitussalpa tai vastaava turvavaruste. Tällöin lukitussalpa tulee asentaa siten, että se on oikealla puolella, jos kyseessä on oikeakätinen ovi. Vasenkätisessä oveassa lukitussalpa tulisi asentaa vasemmalle puolelle.

  On tärkeää huomata, että oven kätisyyttä ei voi muuttaa ilman, että ovea joudutaan purkamaan ja asentamaan uudelleen. Siksi onkin tärkeää määrittää oikea oven kätisyys jo ennen hankinnan lopullista varmistamista.

  Lopuksi, oven kätisyyden määrittäminen ei ole vaikeaa, mutta se vaatii hieman tarkkuutta ja huolellisuutta. Kun oven kätisyys on määritetty, on helpompi asentaa oveen tarvittavat turvavarusteet ja käyttää sitä mukavasti ja turvallisesti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.