Miten Ottaa Pistokas

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #4958

  +

  Miten ottaa pistokas

  Pistokkaan ottaminen on helppo tapa lisätä kasvien määrää kotona tai puutarhassa. Se on prosessi, jossa kasvin varresta leikataan pieni pala ja käsitellään sitä, jotta siitä kasvaa uusi kasvi. Tässä artikkelissa käsittelemme, miten ottaa pistokas ja mitä tarvitset siihen.

  Mitä tarvitset pistokkaan ottamiseen

  – Saksia
  – Puhdas astia vettä tai multaa varten
  – Juurrutushormonia (valinnainen)

  Valitse oikea kasvi pistokkaaksi

  Ennen pistokkaan ottamista on tärkeää valita oikea kasvi. Valitse terve kasvi, jolla on uusia kasvuja ja joka ei ole liian vanha. Vanhojen kasvien pistokkaat ovat yleensä vähemmän onnistuneita, koska niiden juuret ovat liian vahvat ja kasvi on päättänyt lopettaa kasvamisen. Varmista myös, että kasvi ei ole sairas tai vaurioitunut.

  Leikkaa pistoke

  Kun sinulla on valittu oikea kasvi, leikkaa pistoke käyttäen teräviä saksia. Leikkaa pistoke noin 10-15 senttimetrin pituksi ja leikkaa se päästä noin 1-2 cm kasvun yläpuolelta. Kun leikkaat pistoketta, varmista, että saksesi ovat terävät ja että teet leikkauksen yhdellä, varmalla liikkeellä. Älä taivuta tai väännä kasvin vartta, sillä se voi vahingoittaa kasvia.

  Käsittele pistoke

  Kun olet leikannut pistokkeen, voit halutessasi käsitellä sitä juurrutushormonilla. Juurrutushormoni auttaa stimuloimaan kasvua ja auttaa juurien muodostumisessa. Voit ostaa juurrutushormonia kukkakaupoista tai puutarhakeskuksista. Levitä juurrutushormonia pistokkeen leikattuun päähän, jonka jälkeen voit istuttaa pistokkeen suoraan multaan tai asettaa sen lasiin vettä varten.

  Istuta pistoke

  Kun olet käsitellyt pistokkeen, voit istuttaa sen suoraan multaan tai laittaa sen lasiin vettä varten. Jos istutat pistokkeen multaan, kaiva pieni reikä multaan, aseta pistoke reikään ja peitä se multakerroksella. Voit lisätä juurrutushormonia multaan, jos haluat varmistaa, että kasvi juurtuu kunnolla.

  Jos asetat pistokkeen lasiin vettä varten, täytä astia puoliväliin vedellä ja aseta pistoke astiaan niin, että sen leikattu pää on veden alla. Vaihda vesi säännöllisesti, jotta se pysyy puhtaana. Kun pistoke on juurtunut, voit istuttaa sen multaan.

  Yhteenveto

  Pistokkaan ottaminen on helppo tapa lisätä kasvien määrää kotona tai puutarhassa. Valitse terve kasvi ja leikkaa pistoke terävillä saksilla. Voit käsitellä pistoketta juurrutushormonilla ja istuttaa sen sitten multaan tai lasiin vettä varten. Kun pistoke on juurtunut, voit istuttaa sen haluamaasi paikkaan. Muista huolehtia kasvista ja tarjota sille oikea määrä aurinkoa ja vettä kasvun tukemiseksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.