Miten Ostan Lipun Junaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #4456

  +

  Miten Ostan Lipun Junaan

  Junamatkustaminen on yksi suosituimmista tavoista liikkua paikasta toiseen Suomessa. Jotta voit matkustaa junalla, sinun täytyy ostaa lippu. Tässä artikkelissa opit, miten ostat lipun junamatkalle ja mitä sinun tulee ottaa huomioon lipun ostossa.

  Lipun ostaminen verkkokaupasta

  Suurin osa junamatkoista voi ostaa helposti VR:n verkkokaupasta. Verkkokaupassa voit ostaa sekä kertalippuja että sarjalippuja. Kertalippu on voimassa yhden matkan ajan, kun taas sarjalippu sopii useampiin matkoihin. Huomaa, että sarjalippu on voimassa tietyn ajan, yleensä 60 päivää.

  Jos haluat ostaa lipun verkkokaupasta, sinun täytyy luoda käyttäjätili. Tämän jälkeen sinun tulee valita lähtöpaikka, määränpää ja matkustuspäivä. Verkkokaupasta voit myös valita paikan, matkan luokan ja lisäpalvelut, kuten ravintolavaunun.

  Kun olet valinnut lipun ja maksanut sen, saat sähköpostiisi lipun PDF-muodossa. Tulosta lippu tai tallenna se puhelimeesi, sillä lippua tarkistetaan junassa.

  Lipun ostaminen lipunmyyntipisteestä

  Jos et halua ostaa lippua verkkokaupasta, voit ostaa sen myös lipunmyyntipisteestä. Lipunmyyntipisteitä löytyy lähes jokaisesta suuremmasta rautatieasemasta. Voit ostaa lipun myös junassa, mutta hinta saattaa olla korkeampi.

  Ennen lipun ostoa sinun tulee tarkistaa junan lähtöaika ja määränpää, sillä junissa on eri hintaisia lippuja eri lähtöaikoina. Lisäksi tarkista matkan kesto ja mahdolliset vaihdot.

  Kun olet löytänyt oikean lipunmyyntipisteen, jonka voit tunnistaa usein VR:n logosta, kerro haluamasi matkan tiedot myyjälle. Hän tulostaa sinulle paperilipun ja antaa sen sinulle. Muista pitää lippu tallessa, sillä sinun tulee näyttää se junan henkilökunnalle.

  Matkustaminen lapsen kanssa

  Jos matkustat lapsen kanssa, lapselle tulee ostaa oma lippu. Alle 7-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi, kun he matkustavat aikuisen seurassa. Jos lapsi on 7-16-vuotias, hänelle tulee ostaa lastenlippu, joka on yleensä edullisempi kuin aikuisten lippu.

  Jos lapsi matkustaa yksin, on ostettava erityinen alaikäisen matkalippu. Muista, että alle 12-vuotiaat lapset eivät saa matkustaa yksin junassa.

  Yhteenveto

  Junamatkustaminen on helppo ja turvallinen tapa matkustaa Suomessa. Ennen matkaa kannattaa tutustua eri junien aikatauluihin ja lippujen hintoihin. Lipun voi ostaa joko helposti VR:n verkkokaupasta tai lipunmyyntipisteestä.

  Huomaa, että lapsille tulee ostaa oma lippu. Alle 7-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi, kun he matkustavat aikuisen seurassa. Alle 12-vuotiaat lapset eivät saa matkustaa yksin junassa.

  Nyt olet valmis ostamaan lipun junamatkalle. Hyvää matkaa!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.