Miten Ostan Bitcoineja

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #2734

  +
  Miten ostan bitcoineja?

  Bitcoin on virtuaalinen valuutta, joka on tullut viime aikoina suosituksi sijoituskohteena. Jos olet Suomessa asuva henkilö, joka haluaa ostaa bitcoineja, voit tehdä sen usealla eri tavalla.

  1. Pörssit

  Yksi tapa ostaa bitcoineja on pörssin kautta. Tällä hetkellä suosittuja pörssejä Suomessa ovat Bittiraha ja Coinmotion. Sinun tulee rekisteröityä pörssiin ja tallettaa rahaa, jonka jälkeen voit alkaa ostaa bitcoineja.

  2. Bitcoin-pankit

  Bitcoin-pankit ovat toinen tapa ostaa bitcoineja. Suomessa toimivia bitcoin-pankkeja ovat esimerkiksi Prasos ja Safello. Bitcoin-pankeilla on usein suurempi ostoraja kuin pörsseillä.

  3. Bitcoin-automaatit

  Bitcoineja voi ostaa myös automaateilta, joita löytyy ympäri Suomea. Ostamiseen tarvitset Bitcoin-lompakon ja käteistä rahaa. Automaateilla on yleensä korkeampi käsittelykulu kuin muilla tavoilla.

  4. Henkilökohtaiset kaupat

  Voit myös ostaa bitcoineja henkilökohtaisesti toiselta henkilöltä. Tähän voi käyttää esimerkiksi LocalBitcoins-palvelua. Huomioi kuitenkin, että tämä on riskialtista ja vaatii tarkkaa harkintaa.

  Vaikka onkin helppoa ostaa bitcoineja, on silti tärkeä pitää mielessä muutama asia. Bitcoinin arvo vaihtelee voimakkaasti, joten kannattaa miettiä tarkkaan, kuinka paljon rahaa olet valmis sijoittamaan. On myös tärkeä huomata, että bitcoineja ei ole suojattu samalla tavalla kuin perinteisiä valuuttoja.

  Kun olet ostanut bitcoineja, sinun tulee säilyttää niitä Bitcoin-lompakossa. Lompakon voi luoda esimerkiksi Blockchain-palvelussa. Huolehdi, että lompakon varmuuskopiointi on tehty, jotta mahdolliset häiriöt tai tietokonevarkaudet eivät pilaa sijoitustasi.

  Yhteenveto

  Bitcoineja voi ostaa usealla eri tavalla, kuten pörssien, bitcoin-pankkien, automaattien ja henkilökohtaisen kaupan kautta. Ennen ostopäätöstä tulee harkita tarkkaan, kuinka paljon rahaa on valmis sijoittamaan ja miten bitcoineja säilytetään turvallisesti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.