Miten Orava Varautuu Talveen

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #5268

  +

  Miten Orava Varautuu Talveen

  Talvi on monelle eläimelle haastava aika, jolloin ruuan ja suojan löytäminen voi olla vaikeaa. Yksi taitavimmista talveen varautujista on orava, joka tekee valtavasti töitä selviytyäkseen kylmästä ja lumisesta talvesta. Tässä artikkelissa kerron, miten orava varautuu talveen ja mitä voimme oppia sen selviytymistaidoista.

  Ruokavarastot ja niiden ylläpito

  Oravat ovat yksiä parhaimmista ruokavaraston tekijöistä. Ne keräävät valtavia määriä pähkinöitä, siemeniä, käpyjä ja muita ruoka-aineita jo kesän ja syksyn aikana. Oravat varastoivat ruokaa moniin eri paikkoihin, kuten puunrunkoihin, maahan ja pesiin. Tämä mahdollistaa sen, että jos yhdessä varastossa on jokin ongelma, orava ei jää nälkäiseksi.

  Lisäksi oravat ylläpitävät ruokavarastojaan myös talven aikana. Ne käyvät tarkistamassa varastojaan säännöllisesti ja syövät aina uusimman saaliin ensin, jottei se homehdu tai pilaannu. Tämän lisäksi oravat jättävät varastojensa lähelle merkkejä, jotta ne löytävät varastot nopeasti ja helposti.

  Talvipesän valmistaminen

  Vaikka oravat ovatkin melko hyviä kestämään kylmää, ne tarvitsevat silti suojaisan ja lämpimän pesän talveksi. Oravat valitsevat pesäpaikan usein vanhasta linnunpesästä tai jostain muusta suojaisasta paikasta, kuten puun kolosta tai rakennuksen ullakolta. Pesän valintaan vaikuttaa paljon sijainti ja suojaisuus.

  Oravat eivät kuitenkaan tyydy pelkästään luonnon tarjoamaan suojapaikkaan, vaan ne myös muokkaavat pesiään tarpeensa mukaan. Ne lisäävät pesän eristystä ja tukkevat mahdolliset kulkureitit viimoilta ja pakkaselta suojaamiseksi.

  Talviuni

  Toisin kuin jotkut muut nisäkkäät, oravat eivät vaivu talviuneen. Vaikka ne hidastavatkin toimintaansa, ne eivät käytännössä koskaan mene täyteen talvilepoon. Tämä johtuu siitä, että oravat ovat riippuvaisia ruokavarojen keräämisestä ja ylläpidosta talven aikana.

  Oravien aineenvaihdunta hidastuu kuitenkin talvella, mikä tarkoittaa, että niiden energiaa kuluu vähemmän. Ne hakeutuvat usein lähelle toisiaan pesässä, jotta voivat hyödyntää toistensa kehonlämpöä.

  Miten voimme oppia oravilta?

  Vaikka emme voikaan tietysti varastoida ruokaa tai rakentaa pesiä samalla tavalla kuin oravat, voimme ottaa oppia niiden selviytymistaidoista. Esimerkiksi ruokavaraston ylläpito on tärkeä taito, jota voimme soveltaa myös omassa elämässämme. On tärkeää varautua erilaisiin tilanteisiin, jotta selviytyminen on mahdollisimman helppoa ja turvallista. Lisäksi oravat opettavat meille, että yhteisöllisyys on tärkeää. Oravat hakeutuvat lähelle toisiaan pesässä, jotta voivat hyödyntää toistensa kehonlämpöä. Me ihmisetkin voimme usein parhaiten selviytyä vaikeissakin tilanteissa yhteistyön ja tukiverkoston avulla.

  Yhteenveto

  Oravat ovat taitavia selviytyjiä talvella. Ne keräävät ruokaa valtavasti ja ylläpitävät ruokavarastojaan huolellisesti. Ne myös rakentavat lämpimän pesän itselleen ja hidastavat aineenvaihduntaansa talven ajaksi. Näistä taidoista voimme ottaa oppia omassa elämässämme, sillä varautuminen erilaisiin tilanteisiin, yhteisöllisyys ja huolellisuus ovat tärkeitä taitoja myös meidän selviytymiselle.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.