Miten Oppia Flikki Trampalla

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #2270

  +

  Miten oppia Flikki trampalla?

  Trampoliinit ovat erinomainen tapa harrastaa liikuntaa, nauttia ulkoilmasta ja kehittää motorisia taitoja. Flikki, eli ilmaan pyörähtävä hyppy, on yksi trampolinin hienoimmista liikkeistä. Jos haluat oppia flikin trampalla, tässä muutamia vinkkejä aloittamiseen.

  1) Aloita perusteista

  Ennen kuin voit edes harkita flikin tekemistä, sinun tulee osata trampoliinilla perusliikkeet, kuten pomppiminen ja erilaiset hyppytavat. Tee perusliikkeitä usein, sillä vain hyvät perustaidot mahdollistavat monimutkaisempien hyppyjen harjoittelun.

  2) Keskity tekniikkaan

  Flikki on liike, jossa pyörähdysnopeus ja korkeus ovat tärkeitä. Pyörähdysnopeus saadaan vartalon ja jalkojen liikkeillä. Lähtötelineessä kannattaa varmistaa, että vartalo on suorassa ja kädet pidetty rinnan vieressä. Kyykisty polvistasi ja käytä käsiäsi tällöin hyväksesi, näin saat enemmän voimaa hyppyysi.

  Kun olet pompannut hieman ylös, pyöräytä vartaloasi, kunnes olet selin trampoliinin keskustaan nähden. Samalla pyöritä jalkojasi ympäri ja heitä ne taaksepäin kohti trampoliinin reunaa. Lopuksi, ennen kuin putoat takaisin trampoliinille, pyöritä jalkojasi ympäri vielä kerran ja aseta jalat trampoliinille tasaisesti.

  3) Aloita pienestä

  Flikki on vaikea liike ja vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Aloita pienistä ja varmista, että voit tehdä hyvän käynnistys- ja laskeutumistekniikan. Harjoittele pyörimistä ensin ilman heittoja. Kun kehityt ja hallitset liikkeen paremmin, tee pieni heitto samalla, kun pyörität jalkojasi ympäri.

  4) Harjoittele turvallisesti

  Kun harjoittelet flikkiä, muista aina turvallisuus. Käytä trampoliinia varta vasten valmistetulla alustalla ja seuraa valmistajan turvallisuusohjeita. Käytä sopivia suojavarusteita, kuten kypärää ja polvisuojia. Muista myös, että harjoitteleminen on tärkeää, mutta suorittaminen ilman ammattitaitoista valmennusta ja kokeneen henkilön valvonnassa voi johtaa loukkaantumisiin.

  5) Ole kärsivällinen

  Kuten kaikkien uusien taitojen kanssa, myös flikin tekeminen trampalla vaatii kärsivällisyyttä ja harjoittelua. Muista aloittaa pienestä ja edetä hitaasti askel askeleelta. Muutamien onnistuneiden toistojen jälkeen, uusi liike voi tuntua jo helpommalta ja hauskemmalta. Harjoittele säännöllisesti ja älä luovuta!

  Flikki on hieno liike, joka vaatii paljon kärsivällisyyttä ja harjoittelua. Kun olet oppinut tekniikan ja olet varma turvallisuudesta, voit haastaa itsesi ja kokeilla uusia asioita. Muista aina nauttia trampoliinin tarjoamasta liikunnasta ja elämyksestä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.