Miten Opiskella Lääkäriksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #111

  +

  Miten Opiskella Lääkäriksi Suomessa

  Opiskelu lääkäriksi Suomessa on haasteellinen, mutta palkitseva prosessi. Tämä artikkeli tarjoaa yleiskatsauksen siitä, mitä tarvitset tullaksesi lääkäriksi Suomessa, kuinka pääset lääketieteelliseen tiedekuntaan ja mitä opinnot lääketieteellisessä sisältävät.

  Yleiset vaatimukset

  Suomessa lääkärin ammatti edellyttää lääkärin tutkintoa, joka on saatava suoritettuasi kuuden vuoden lääketieteellisen opinnot. Näihin opintoihin pääsemiseksi tarvitset yleisen korkeakouludiplomin tai vastaavan tutkinnon. Lisäksi sinun on suoritettava pääsykoe lääketieteelliseen tiedekuntaan.

  Lisäksi, jos olet maahanmuuttaja tai ulkomailla opiskeleva, sinun tulee varmistaa, että sinulla on oleskelulupa ja tarvittavat luvat opiskella Suomessa.

  Pääsykoe lääketieteelliseen

  Pääsykoe lääketieteelliseen tiedekuntaan on monivaiheinen ja vaativa prosessi. Lääketieteellisellä on oma yhteisvalinta, jossa yliopistot tekevät yhteistyötä päästäkseen sopimukseen yhdestä yhteisestä valintakokeesta.

  Valintakoe koostuu kahdesta osasta: kustakin osa-alueesta voi saada enintään 100 pistettä. Ensimmäisessä osassa testataan hakijan luonnontieteen tietämystä ja taitoja. Toinen osa sisältää kirjallisen kokeen, joka testaa hakijan tieteellisiä taitoja, kommunikaatiotaitoja ja yleistä sivistystasoa.

  Lisäksi hakijoiden tulee osallistua erillisiin haastatteluihin, joissa arvioidaan heidän motivaatiotaan ja henkilökohtaisia ominaisuuksiaan.

  Opinnot lääketieteellisessä tiedekunnassa

  Lääketieteellinen tiedekunta koostuu kuudesta vuodesta, joista ensimmäiset kolme vuotta ovat teoriaopintoja ja harjoittelua, kun taas viimeiset kolme vuotta ovat kliinisiä harjoitteluita sairaaloissa ja terveyskeskuksissa.

  Teoriaopiskelu sisältää perusteellisen koulutuksen ihmisen anatomiasta, fysiologiasta, biokemiasta, mikrobiologiasta ja farmakologiasta, jotka ovat välttämättömiä ymmärtääkseen ihmiskehon toimintaa ja lääkehoitoa. Lisäksi opit diagnoosimenetelmiä, sairauslääketiedettä, psykiatriaa, gerontologiaa ja kliinisiä taitoja.

  Kolme opiskeluvuotta kliinisissä harjoitteluissa tarjoavat mahdollisuuden soveltaa teoriaopintojen tietoja käytäntöön. Kliiniset harjoitteluohjelmat koostuvat sairaalassa työskentelystä, potilaiden hoitamisesta, tutkimisesta ja diagnoosista, sekä yhteistyöstä muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

  Opintojen aikana sinun on suoritettava myös käytännön koe (sosiaali- ja terveysalan osaamismerkki), joka on vaadittu kaikille sairaanhoitajaksi ja lääkäriksi opiskeleville opiskelijoille.

  Lääkärin ura Suomessa

  Kun olet suorittanut lääketieteen opinnot ja lääkärin tutkinnon, voit aloittaa työt terveydenhuollon alalla. Suomessa lääkäreillä on useita työmahdollisuuksia, kuten yksityiset sairaalat ja lääkäriasemat, yleiset sairaalat, terveyskeskukset, tutkimuslaitokset, ja julkiset terveysvirastot.

  Lääkärialan työntekijöillä on myös mahdollisuus erikoistua tiettyyn alaan, kuten pediatriaan, kirurgiaan, sisätauteihin, geriatriaan, syöpähoitoihin ja kardiologiaan.

  Johtopäätös

  Opiskelu lääkäriksi Suomessa on kova haaste, mutta palkitseva prosessi, joka vaatii sitoutumista, ahkeruutta ja hyviä valmiuksia. Suomalaisen sairaanhoitojärjestelmän arvostus ympäri maailmaa ja korkeatasoinen lääketieteellinen koulutus tarjoavat hyviä työmahdollisuuksia ja urakehityksen mahdollisuuksia, joten on hyväksi mahdollisuuksiksi kerran ponnistella tulla Suomessa lääkäriksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.