Miten Opiskelija Maksaa Vuokran

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #329

  +

  Miten opiskelija maksaa vuokran Suomessa?

  Opiskelijan elämään kuuluu usein oma asunto, joka on yksi suurimmista kuukausittaisista menoeristä. Vuokran maksamisessa on kuitenkin muutamia eri vaihtoehtoja, jotka kannattaa tuntea.

  Kela:n asumistuki

  Jos opiskelija opiskelee päätoimisesti ja asuu vakinaisesti Suomessa, hän voi saada Kelan myöntämää asumistukea. Asumistuki on tarkoitettu kattamaan osa kohtuullisiksi katsotuista asumismenoista, kuten vuokrasta, vesimaksuista ja sähköstä. Asumistukea voi hakea verkossa Kelan asiointipalvelussa. Tuen määrä lasketaan hakijan tulojen, perhetilanteen ja asumismenojen perusteella. Tuen saamiseen vaikuttaa myös asunnon koko ja sijainti.

  Asumistuki maksetaan suoraan vuokranantajalle, joten se helpottaa huomattavasti vuokran maksamista. Tukeen voi yhdistää myös muita Kelan myöntämiä opintotukia ja tukea siten opiskeluaan.

  Opiskelijan oma raha

  Jos opiskelija ei saa asumistukea tai se ei riitä kattamaan kaikkia asumiskuluja, on vuokran maksamiseen muitakin vaihtoehtoja. Opiskelija voi käyttää omaa rahaa, esimerkiksi opintotukea, palkkatuloja tai säästöjä vuokran maksamiseen.

  Opiskelijan kannattaa kuitenkin muistaa, että vuokran lisäksi on muitakin kuukausittaisia menoja, kuten ruoka, vapaa-aika ja opiskelutarvikkeet. Rahan järkevä käyttö ja taloudenhallinta ovat opiskelijan elämässä erittäin tärkeitä, jotta arki sujuu mahdollisimman sujuvasti.

  Yhteisasuminen

  Suosittu vaihtoehto opiskelijoiden keskuudessa on yhteisasuminen. Yhteisasuminen tarkoittaa usein sitä, että useampi opiskelija vuokraa yhdessä asunnon ja jakaa siten asumiskulut.

  Yhteisasuminen helpottaa vuokran maksamista, kun se jaetaan useamman henkilön kesken. Tämä myös avaa mahdollisuuden asua suuremmassa asunnossa, mikä voi olla mukavaa, jos esimerkiksi haluaa säilyttää oman huoneensa.

  Yhteisasumisessa on kuitenkin tärkeä muistaa sopia yhteisistä säännöistä, jotta kaikilla asukkailla on hyvä olla yhteisessä asunnossa. Kannattaa myös pohtia, kenen vastuulle kuhunkin asiaan kuuluu, jotta vältytään mahdollisilta erimielisyyksiltä.

  Yhteenveto

  Vuokran maksaminen opiskelijalle voi olla haasteellista, mutta useita eri vaihtoehtoja on saatavilla. Kelan myöntämä asumistuki on yksi suosituimmista tavoista kattaa asumismenoja, mutta oma raha ja yhteisasuminen ovat myös hyviä vaihtoehtoja. Opiskelijan kannattaa miettiä omaa talouttaan ja valita itselleen sopiva vaihtoehto, jotta arki sujuu mahdollisimman mutkattomasti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.