Miten Opintolaina Nostetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #1021

  +

  Miten Opintolaina Nostetaan Suomessa

  Mitä on opintolaina?

  Opintolaina on valtion tarjoama laina, joka on tarkoitettu korkeakouluopiskelijoiden käyttöön. Sen tarkoitus on auttaa opiskelijoita selviämään opiskeluaikanaan taloudellisesti.

  Miten opintolaina haetaan Suomessa?

  Opintolaina haetaan verkossa osoitteesta kela.fi/opintolaina. Laina voidaan myöntää Suomessa asuville, joiden opiskelu on oikeutettua Suomessa. Voit hakea opintolainaa jo ennen opiskeluiden aloittamista ja myös kesken opiskeluiden.

  Miten opintolaina nostetaan?

  Opintolaina maksetaan suoraan opiskelijan tilille. Opiskelija voi nostaa lainan haluamissaan erissä opiskelun edistyessä. Opintotukea korkeakouluopiskelija voi nostaa kerran kuukaudessa, mutta opintolainaa voi nostaa haluamassaan tahdissa.

  Mitä pitää huomioida opintolaina nostettaessa?

  Opiskelijan kannattaa aluksi nostaa vain sen verran opintolainaa kuin hän tarvitsee kulujaan varten. Opintolainan nostaminen tulee aina harkita tarkasti, sillä kyseessä on lainaa, joka tulee maksaa takaisin myöhemmin. Lisäksi on hyvä ottaa huomioon korot, jotka lisäävät lainan määrää ajan kuluessa.

  Miten opintolainaa maksetaan takaisin?

  Opintolaina tulee maksaa takaisin myöhemmin opiskelun loputtua. Opintolainaa maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä. Takaisinmaksu alkaa noin puoli vuotta opiskelun päättymisen jälkeen.

  Mitä jos en pysty maksamaan opintolainaani takaisin?

  Jos et pysty maksamaan opintolainaasi takaisin sovittujen ehtojen mukaisesti, voit hakea maksuohjelman muutosta Kelasta. Voit saada lyhennysvapaata tai lykkeen maksuvapaan ajan, jos katsotaan, että maksuohjelman muutos on perusteltua.

  Yhteenveto

  Opintolaina on hyvä tapa rahoittaa opiskeluaikaa Suomessa. Lainaa haetaan verkossa Kelan sivuilta ja se maksetaan suoraan opiskelijan tilille. Opintolaina tulee maksaa takaisin myöhemmin tasaerissä. Muista harkita tarkasti kuluja ja lainan määrää, jotta voit maksaa sen takaisin ilman ongelmia.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.