Miten Opintolaina Kannattaa Maksaa Takaisin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #595

  +

  Miten Opintolaina Kannattaa Maksaa Takaisin?

  Opintolaina on monelle joko opiskelun aikana tai sen jälkeen välttämätön tuki. Kuitenkin kun laina-aika päättyy, on sen takaisinmaksu suunniteltava tarkasti omien taloudellisten resurssien mukaan. Tässä artikkelissa käymme läpi eri vaihtoehtoja opintolainan takaisinmaksuun ja autamme sinua selvittämään, miten juuri sinun kannattaa toimia.

  Laina-aika ja maksuaikataulu

  Opintolaina on usein valtion tai pankin myöntämä laina, jonka takaisinmaksu alkaa opiskelijan valmistuttua. Laina-aika on 2 – 20 vuotta ja sen aikana maksetaan säännöllisiä lyhennyksiä. Tämä tarkoittaa, että jos olet opiskellut 5-vuoden ajan ja otit opintolainaa, sinun on maksettava sitä takaisin 5 – 20 vuoden kuluessa.

  Maksuaikataulu kannattaa valita huolella, sillä lyhennysten suuruus vaikuttaa talouteesi pitkällä aikavälillä. Mitä isommaksi valitset kuukausittaisen lyhennyksen, sitä nopeammin saat lainan maksettua takaisin, mutta toisaalta se voi aiheuttaa taloudellista ahdinkoa lyhyellä aikavälillä.

  Korko ja korkojen vertailu

  Opintolainassa korko on yleensä matalampi kuin muissa lainoissa. Tämä mahdollistaa sen, että lainan takaisinmaksu on hitaampaa ja lyhennyksetkin pienempiä. Korko kannattaa vertailla eri pankkien välillä, sillä eroja voi olla huomattavasti.

  Korkojen vertailun tekeminen ei ole aina helppoa, sillä vertailukohtaa voi olla vaikea löytää. Internetistä löytyy kuitenkin paljon hyviä vertailutyökaluja ja neuvontaa, jotka voivat auttaa sinua korkojen vertailussa.

  Miten nopeuttaa lainan takaisinmaksua?

  Jos haluat nopeuttaa opintolainan takaisinmaksua, sinulla on muutamia vaihtoehtoja. Yksi keino on maksaa kuukausittain suurempaa lyhennystä, jolloin lainan takaisinmaksuaika lyhenee. Voit myös tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä, jolloin korkokulut pienenevät ja voit säästää rahaa.

  Toinen vaihtoehto on yhdistää lainasi yhdeksi isommaksi lainaksi esimerkiksi kulutusluotoksi. Kulutusluoton korko voi olla alempi kuin erillisten opinto- ja kulutusluottojen takaisinmaksussa, jolloin voit säästää rahaa.

  Jos taloutesi sallii sen, kannattaa myös harkita lainan takaisinmaksua kokonaan ennenaikaisesti. Tätä varten sinun tulee olla yhteydessä lainapankkiisi ja sopia ennenaikaisen takaisinmaksun ehdoista.

  Mitä jos maksut venyvät?

  Opintolainan takaisinmaksu onnistuu yleensä kaikilta, mutta joskus taloudellinen tilanne voi heikentyä. Tällöin on tärkeää olla yhteydessä lainapalveluun ja etsiä ratkaisua siihen, miten lainan takaisinmaksu onnistuu. Yleensä laina-aikaa voidaan pidentää, maksuaikataulua muuttaa tai muuttaa lyhennyksen suuruutta.

  Jos lainan takaisinmaksu kolhii talouttasi, on tärkeää hakea apua ajoissa. Velkaneuvonta on yksi hyvä vaihtoehto, josta voit saada apua taloudellisiin ongelmiisi.

  Yhteenveto

  Opintolainan takaisinmaksussa on tärkeää tehdä suunnitelma omien taloudellisten resurssien mukaan. Maksuaikataulu, korko ja eri lyhennysvaihtoehdot kannattaa tutkia huolellisesti. Laina-aikaa voidaan myös pidentää, jos taloudellinen tilanne sitä edellyttää. Muista, että avun hakeminen ajoissa on tärkeää, jos lainan takaisinmaksu aiheuttaa taloudellista ahdistusta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.