Miten Opettaa Vauva Tutille

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:54 pm #2572

  +

  Miten opettaa vauva tutille?

  Vauvan ruokahuolto on yksi tärkeimmistä asioista vanhemmuuden alussa. Imetys on luonnollinen tapa ravita vauvaa, mutta jos se ei ole mahdollista, vanhemmat turvautuvat yleensä pulloruokintaan. Monet vauvat kuitenkin tarvitsevat myös tuttia rauhoittuakseen ja tyyntyäkseen. Tässä artikkelissa kerromme, miten opettaa vauva tutille.

  Milloin on sopiva aika aloittaa tutin käyttö?

  Alkuun on tärkeää antaa vauvan imetystekniikan kehittyä ja rinnan pumppaamisen käynnistyä, jotta maidon tuotanto ei häiriinny. Tutin käyttöä voi harkita yleensä noin kahden ensimmäisen viikon kuluttua vauvan syntymästä, mutta keskustelut aiheesta kannattaa käydä neuvolassa.

  Valitse oikeanlainen tutti

  On tärkeää valita oikeanlainen tutti, joka sopii vauvan suulle ja suunpieliin hyvin. Tutin koon ja mallin valinnassa kannattaa kysyä apua neuvolasta tai apteekista. Tuttien materiaaleissa on myös eroja, ja esimerkiksi lateksitutit saattavat aiheuttaa allergisia reaktioita. Silikonia käyttävät tutit ovat yleensä turvallisempia vaihtoehtoja.

  Lähesty asiaa rauhallisesti ja kärsivällisesti

  Vauvan kanssa kannattaa lähestyä tutin käyttöä rauhallisesti ja kärsivällisesti. Tutin antaminen heti, kun vauva alkaa itkeä, ei ole aina paras vaihtoehto, sillä vauva saattaa ärsyyntyä siitä, että hän ei saa ensin rintaa. Kannattaa odottaa hetki, kunnes vauva on rauhoittunut ja yrittää sitten antaa tuttia.

  Opeta vauva hyväksymään tutin

  Vauvan kanssa kannattaa aloittaa tutin käyttö rauhallisessa ympäristössä, jotta hän keskittyy vain tutin imemiseen. Aluksi tutin antaminen voi olla hankalaa, sillä vauva ei välttämättä ole tottunut siihen. Kannattaa antaa vauvan tunnustella tuttia suussaan ja auttaa häntä ottamaan se oikein suuhun.

  Useat vauvat saattavat aloittaa tutin imemisen vain hetkeksi, mutta etenkin alkuun kärsivällisyys on valttia. Kannattaa yrittää uudelleen ja antaa vauvan oppia, että tutti voi olla hyvä rauhoittaja.

  Älä pakota tuttia vauvan suuhun

  Jos vauva ei tunne vetoa tutin käyttöä kohtaan, ei häntä kannata pakottaa sitä käyttämään. Tutti ei ole välttämätön, mutta se voi olla hyvä apu silloin, kun vauva tarvitsee rauhoittumista. Jos tutin käyttö ei onnistu, kannattaa kokeilla muita keinoja vauvan rauhoittamiseen.

  Huolehdi tuttien puhtaudesta

  Tuttien peseminen on tärkeää, jotta ne pysyvät puhtaina ja hygieenisinä. Tuttia kannattaa pestä jokaisen käyttökerran jälkeen ja vaihtaa uuteen, jos se on kulunut tai likainen. Pesuun kannattaa käyttää mietoa astianpesuainetta ja huuhtoa tutti hyvin juoksevan veden alla.

  Lopetus

  Tutin käyttö voi olla hyvä apu vauvan rauhoittamisessa, mutta sen käyttöönotto vaatii kärsivällisyyttä ja oikeanlaista lähestymistapaa. Kun valitset oikeanlaisen tutin ja annat vauvan oppia sen käyttöä, opettelet vauvaa käyttämään tuttia kärsivällisesti ja huolehdit puhdistuksesta, voit antaa vauvallesi miellyttävän ja turvallisen olon.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.